Mini boller med sesam
Brød og boller

Mini boller med sesam

Mini boller med sesam

Da jeg bagte brødstænger til Williams madpakke, lavede jeg samtidigt de her mini boller med sesam. De har en passende størrelse til hans klokken 10 mad, når sulten melder sig. Så får han en bolle sammen med en figenstang, frugt, grøntsagsstænger eller lidt pålæg. Egentlig får William ofte en temmelig stor formiddagsmad, da han ikke har så meget appetit om morgnen. Han er præcis ligesom mig, hvor sulten ikke kommer før op af formiddagen.

Bollerne her kan også sagtens bruges til morgenbordet eller som små brugerboller til fx. havefester eller børnefødselsdag. Inden længe skal jeg til at planlægge fødselsdag for Malte som fylder 3 år. Ligesom sidste år skal han have en tema-fest med masser af fint tilbehør. Han har selv været med til at vælge temaet, og jeg glæder mig til at lave maden og at pynte stuen op til fest.

Mini boller med sesam

Mini boller med sesam

Antal 22 stk.

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 1 dl rapsolie
  • 5 dl hvedemel

Pynt:

  • 1 æg
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, sukker og salt og rør det godt sammen. Kom derefter olien i og der røres igen. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen sammen til den er helt ensartet og blød.
    Sæt dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykker over. 
    Efter hævningen formes 22 mini boller ud af dejen. Bollerne pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
    Bagetid: 12-15 minutter ved 200 grader varmluft. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar