Mini bananbrød uden sukker
Kage og dessert

Mini bananbrød uden sukker

Mini bananbrød uden sukker

Jeg har bagt små søde mini bananbrød uden sukker. I stedet for sukker er der brugt ren vaniljepulver, kanel og så selvfølgelig banan til at søde bananbrødene med.
Jeg synes selv, at de er endt med at blive ret gode. Men jeg har også måtte lave dem om et par gange, da jeg synes, at de manglede smag. Det er lidt af en balancegang, hvor sødt de skal smage, når nu der ikke bruges sukker.
Inspirationen til disse små mini bananbrød har jeg fra min opskrift på bananbrød. Det er naturligvis meget sødere i smagen, da det både indeholder sukker og sirup.

De her små mini bananbrød tænker jeg kan bruges som en lille overraskelse i madpakken. Men de kunne også være gode at dele ud til børnefødselsdag i børnehaven eller skolen eller bare spises som en hygge-ting, hvis man ønsker at holde sig fra tilsat sukker.

Bananbrødene blive lækre bløde og svampede indeni. De opbevares i en bøtte med låg.

Mini bananbrød uden sukker

Mini bananbrød uden sukker

Mini bananbrød uden sukker

Mini bananbrød uden sukker

Antal 9 stk.

Ingredienser
 

  • 1 æg
  • 1,5 tsk. vaniljepulver (ren vanilje uden tilsat sukker)
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt (måske en anelse mere)
  • 0,5 tsk. kanel
  • 50 g smør
  • 120 g hvedemel
  • 1 moden banan (90 gram)
  • 70 ml mælk

Sådan gør du
 

  • Pisk ægget og vaniljepulveret sammen med et piskeris.
    Tilsæt bagepulver, salt og kanel og rør det hele sammen. Smelt smørret og hæld det ned i skålen sammen med melet. Rør dejen sammen og mos bananen med en gaffel inden den tilsættes sammen med mælken.
    Når dejen er rørt godt sammen hældes den i en rugbrødsform med små rum.
    Jeg har brugt en mini kageform af silikone uden smørelse. Hvis du bruger en almindelig form, så husk at smøre den godt inden dejen hældes ned i formen.
    Bag bananbrødene i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
    Bagetid: 25-28 minutter ved 175 grader varmluft.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Nadja 2. november 2017 at 13:50

    Kan man bage dem i en muffin form istedet ? :) å

    • Svar Mie 2. november 2017 at 14:28

      I en silikone-muffinform? Jo, det kan man godt, men det kan godt være, at bagetiden, så skal være lidt længere. Afhængig af størrelsen på formen.
      Rummene i denne form er små :-)

    Skriv din kommentar