Minestronesuppe
Aftensmad

Minestronesuppe

Minestronesuppe

En god opskrift på minestronesuppe med gulerødder, bacon, peberfrugt, tomat og skønne krydderier.

Minestronesuppe er en italiensk suppe som kan varieres på en masse måder.
Det er en en suppe som varmer og mætter godt, og så kan den laves både med og uden kød.

Hverken Søren eller drengene er særligt glade for suppe. Jeg så ellers gerne, at det var noget som vi fik meget oftere. Særligt om efteråret og vinteren synes jeg det er så hyggeligt med hjemmelavet suppe. Vi har efterhånden prøvet ret mange varianter af suppe, men udover tomatsuppe er der ikke rigtig andre som har været det store hit.
Derfor var de heller ikke så positive, da jeg meddelte at vi skulle have suppe – men heldigvis ændrede det sig undervejs.

Grøntsager i minestrone suppe.

Min minestrone opskrift er lavet med både løg, gulerødder, peberfrugter, tomat, bacon, pasta og krydderier. Jeg synes, at det er en suppe som mætter godt og luner dejligt. Den kan serveres sammen med et brød til, flute eller boller.
Minestrone suppe kan som nævnt laves på rigtig mange måder, og der kan også tilsættes andre grøntsager som kål, squash, kartofler eller bladselleri. Man kan også komme bønner i for eksempel butter beans eller pinto bønner eller almindelige hvid bønner.
Der kan tilsættes flere varianter af suppepasta, og det behøver ikke nødvendigvis at være de helt små suppehorn. Vi havde nogen mindre penne pastaer som jeg valgte at bruge.

Hvad er yndlings-suppen hjemme ved jer?
Søren var ret glad for min minestronesuppe, og begge drenge kunne også godt lide den. Men jeg tror stadig at den suppe som de allerbedst kan lide er tomatsuppe.
Det plejer vi at få med tilbehør ved siden af. Så kan de selv blande pasta, bacon og creme fraiche i. Jeg linker lige til opskriften her under.

Prøv også denne suppe:
Cremet og mild tomatsuppe med tilbehør.

Minestrone

Minestronesuppe

Antal 5 personer

Ingredienser

  • Smør til at stege i
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g bacon i tern
  • 3 gulerødder
  • 2 snackpeberfrugter
  • 3 dl tomatpassata
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 13 dl vand
  • 1 tsk. oregano
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • 225 g pasta (fx suppehorn eller små penne)

Sådan gør du

  • Hak løget fint eller riv det på et rivejern og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
    Kom smør ud i en stor gryde og varm den op.
    Vend løg og hvidløg i gryden i et par minutter og tilsæt derefter baconen.
    Skræl gulerødderne og skyl peberfrugterne og skær begge dele ud i mindre stykker. Hæld grøntsagerne i gryden og vend dem godt rundt.
    Tilsæt tomatpassata, grøntsagsbouillon og vand.
    Lad suppen koge lidt og tilsæt derefter oregano, timian, salt og peber. Smag suppen til og kom eventuelt mere salt eller krydderier i.
    Tilsæt pastaerne og lad suppen simre i 8-10 minutter til pastaerne er møre.
    Smag suppen til igen og server den med brød eller flute til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar