Mine favorit serier og film
Forkælelse til mor

Mine favorit serier og film – på Netflix og HBO

Mine favorit serier og film

Da jeg for et par uger siden skrev og efterlyste gode serier og film på Instagram, fik jeg så mange tips. Derfor fik jeg lyst til at skrive et indlæg om nogle af de serier og film, som jeg har set og kan anbefale.

Vi ser meget sjældent “live tv”, da vi ikke længere har en fast tv-pakke.
Vi streamer, det vi gerne vil se via Chromecast og har i stedet online abonnement på de kanaler, som vi gerne vil se. Jeg ser mest dokumentarprogrammer og serier, og Søren ser sport. Hvis vi har lyst til at se en film, lejer vi også den online.

Vi plejer at skifte imellem at have Netflix og HBO, men lige for tiden har vi begge dele.
Vi er nemlig begyndt at se den nye sæson af Game of thrones, og børnene er glade for Netflix.

Mine favorit serier og film – på Netflix og HBO

På Netflix…

Orange is the new black
Den 5. sæson er næsten lige kommet på Netflix. Vi er ikke helt færdige med at se den og desværre skuffer denne sæson ret meget. Helt modsat de øvrige sæsoner, som jeg syntes var virkelig gode.
Orange is the new black handler om Piper Chapman samt en masse andre kvinder som har begået forbrydelser og sidder i Litchfield-fængslet.
Serien er meget anderledes end andre serier, som vi har set. Den er både underholdende, alvorlig og trist men også morsom.

Reign
Jeg er næsten færdig med at se sidste sæson af Reign, som handler om Mary, Queen of Scots. Det er en kærligheds-drama-serie som foregår i 1500-tallet. Den kan til tider godt være for urealistisk til min smag, men det er en god slappe- og underholdnings-serie.

Call the midwifte
Da jeg så traileren for Call the midwife, var min første tanke, at den nok ikke var noget for mig. Jeg gav den alligevel en chance, og det er jeg glad for! Det viste sig nemlig at være en helt fantastisk serie – nok en af de bedste som jeg har set. Call the midwife er på hele 5 sæsoner, og jeg har nydt hvert eneste afsnit. Den er så fantastisk og gribende. Sørgelig men samtidig fyldt med så meget glæde. Man kommer til at holde af alle karakterene i serien, og de gør det virkelig enestående.

For lige at fortælle ganske kort, så handler den om et hold jordmødre og nonner i 1950’erne i London. De bor i Nonnatus House, og hvert afsnit handler om forskellige familier og udfordringer som nonnerne og jorddemøderne møder. Jeg ved godt, at det nok ikke lyder helt vildt opsigtsvækkende, men den er vældig god!
PS: Jeg har set den alene. Det er en kvinde-serie ;-)

Daughters of destiny
Blev jeg færdig med at se i sidste uge. Den handler om fem piger fra slumkvarteret i Indien som starter på Shanti Bhavan skolen. Skolen ledes af Dr. George som kæmper for at få børnene ud af fattigdom ved at give dem uddannelse og muligheder. Pigerne starter på skolen som 4 årige, og følges indtil de starter på college.

Serien har vundet en Oscar, og jeg kan kun anbefale at se den. Den er virkelig værd at se og sætter vores trygge og privilegerede liv her i Danmark i stort perspektiv.

Andre gode serier og film…

Twinsters, Love me, Sandstorm, En kongelig affære, First comes love,
The Duchess og The Paradise.

Mine favorit serier og film

På HBO…

The Affair
Hovedpersonerne i The Affair spilles af Dominic West (Noah) og Ruth Wilson (Alison). Noah er forfatter, gift med Helen og sammen har de tre børn. Ved et tilfælde møder han den mystiske Alison under en familieferie, og det bliver begyndelsen på deres affære.

Afsnittene er delt op, så man både får historien fra kvinden og mandens side og de fleste gange er fortællingerne meget forskelligt.
Der er tre sæsoner af serien på Netflix, og vi har set dem alle tre. Specielt sæson 1 og 2 er rigtig gode og meget spændende.

Game of thrones
Til trods for at vi ikke er til fantasy, så er vi faldet total for Game of thrones.
Hele fortællingen er bygget så godt op, at man ikke kan andet end at lade sig rive med. Scenerne, kostumerne, magien og alle skuespillerne gør det rigtig godt, og så har vi jo adskillige danske skuespillere med på listen. Nikolaj Coster-Waldau spiller Ser Jaime Lannister i alle sæsonerne, Frank Hvam er med i sæson 6 og Pilou Asbæk i de to sidste sæsoner.
Vi er lige startet på at se sæson 7, og jeg glæder mig meget til at se hvordan det hele ender!

Lige nu er vi som sagt midt i Game of thrones. Men når vi er færdige med den, vil
vi sikkert gerne i gang med en ny efterårs-serie, så I må endelig komme med anbefalinger? ;-)

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar