Min lille urtehave + lav selv plantepinde
Haven

Min lille urtehave + lav selv plantepinde

Min lille urtehave + lav selv plantepinde

Jeg har fået mig en lille urtehave med dejlige krydderurter. Før havde vi krydderurterne i vinduet i køkkenet og i drivhuset, men nu er de flyttet ud i det fri.
Plantenkassen som de står i er købt i Silvan. Den er af træ, og skal selv samles.
Da jeg så den, tænkte jeg at den ville være god til krydderurter, fordi den er delt op i mindre rum, men samtidig er der god plads til en masse planter. Jeg har fået købt et par planter mere, men den er endnu ikke fyldt helt ud.

I min lille urtehave har jeg disse krydderurter. 

Min lille urtehave + lav selv plantepinde

Basilikum
Så tænker jeg på sommer og pesto. Ummm tror snart jeg må til at lave pesto igen.
Citronmelisse
Det er sådan en flot plante, synes jeg. Jeg har ikke fået brugt den endnu. Men tænker at bruge den som pynt på desserter, i kold iste eller i juice.
Timian
Frisk timian i flæskestegssandwich, på brød eller pizza, i kødretter eller i hjemmelavet timiansmør smager super skønt.

Min lille urtehave + lav selv plantepinde

Estragon
Er ikke et krydderi som jeg har brugt meget af. Planten har en kraftig og skøn duft, og jeg tror, at jeg vil bruge de små blade som pynt på en god bøf.
Persille
Jeg elsker persille, og kan spise det på næsten alt. Jeg blander ofte persille i salater, kommer det på en mad som pynt. I en couscoussalat, i pastaretter, kødsnegle og så er der selvfølgelig persillesovs. Jeg mangler endnu en bredbladet persille i min urtehave, så det tror jeg, må være være det næste køb.

Min lille urtehave + lav selv plantepinde

Oregano
Bruger jeg næsten altid i pastaretter eller i tomatsauce
Purløg
Er generelt godt til æg, især på æggekage.
Citrontimian
Det er ved at være længe siden, men jeg har tidligere lavet en pastaret hvor citrontimian passer rigtig godt i.
Brøndkarse
Bruger jeg både på morgenmad, frokost og aftensmad. På et stykke knækbrød med pålæg, sammen med æg eller i kartoffelsalat.

Min lille urtehave + lav selv plantepinde

Plantepindene har jeg lavet af (træ) ispinde. De kan blandt andet købes i Panduro Hobby butikkerne. Jeg har skrevet på dem med en vandfast tusch, som også kan købes i de fleste hobbybutikker og boghandlere.

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar