Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos, en sand klassiker i det danske køkken.
Jeg har lavet millionbøf så mange gange, da det var en af de retter, som drengene rigtig godt kunne lide som små. Malte er stadig ret vild med alt med kartoffelmos og særligt sovs. Så vi får stadig millionbøf med kartoffelmos flere gange om året. Her hjemme er det ikke kun en vinterret, og hvis drengene efterspørger det, spiser vi også millionbøf om foråret eller sommeren. Så laver jeg en god og farverig salat til, så retten ikke er helt så “tung” i det. Om vinteren spiser vi mest gnavergrønt, asier og rødbeder til millionbøf som her på billederne.

Jeg har flere opskrifter på millionbøf her på bloggen. Både millionbøf med bagt kartoffelmos og kartoffelmos lavet af en blanding af gulerødder og kartofler. I opskriften her under har jeg lavet en mere cremet mos, og så har jeg tilsat cocktailpølser i kødet. Det gav lidt afveksling, så det ikke altid er lavet på samme måde, og så kan drengene begge to godt lide pølser.

Se også:
Børnenes favoritretter

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • Smør til stegning
  • 1000 g hakket oksekød
  • 200 g cocktailpølser
  • 1 Oksefond eller bouillonterning
  • 250 ml piskefløde
  • 4 dl mælk
  • Kulør
  • Salt og peber
  • Eventuelt sovsejævner

Kartoffelmos:

  • 2 kg kartofler
  • 45 g smør
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 3 dl let- eller sødmælk

Fremgangsmåde

  • Kartoffelmos:
    Skræl kartoflerne og skær dem ud i store tern. Kom dem ned i en gryde med vand og lad dem koge i cirka 18-20 minutter til de er bløde. 
    (imens kartoflerne koger tilberedes millionbøffen)

    Når kartoflerne er kogte hældes vandet fra og smør og salt tilsættes. Rør kartoflerne til mos med en elpisker eller en “kartoffelmoser-ske” og tilsæt mælken lidt af gangen til mosen er god og cremet. 
    Millionbøf:
    Hak løget fint og svits det i en gryde eller sauterpande med smør. Tilsæt kødet og steg det til det er brunet. 
    Skær cocktailpølserne over i halve og kom dem ned til kødet. 
    Tilsæt fond eller bouillon sammen med fløden og rør sovsen rundt. Tilsæt mælken lidt af gangen og derefter kulør til du synes, at sovsen har tilpas farve. 
    Smag retten til med salt og peber og kom sovsejævner i hvis sovsen er for tynd. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.