Millionbøf med bagt kartoffelmos

Millionbøf med bagt kartoffelmos

Millionbøf med bagt kartoffelmos det er måske nok mest en vinterret, men forleden dag fik jeg sådan lyst til det alligevel. Søren kan rigtig godt lide millionbøf, og Malte er helt tosset med alt der er med kartoffelmos, så de blev begge glade.

Jeg har lavet millionbøf og kartoffelmos masser af gange, men jeg plejer at tilsætte lidt mere neutrale krydderier. Denne gang kom jeg paprika og rosmarin i kødet, da det er to krydderier, som jeg særligt godt kan lide. Det passede rigtig fint til kødet og gav også retten mere smag.

Vi kunne ikke spise hele fadet, så jeg vil mene at der er til 5-6 personer. Specielt hvis der spises salat eller råkost ved siden af, som vi gjorde. Er der rester kan de sagtens gemmes og spises dagen efter.

Flere retter med kartoffelmos: cremet kartoffelmos –  vintergryde med oksekød, pølser og baconbrændende kærlighed og svenske kødboller.

Millionbøf med bagt kartoffelmos

Millionbøf med bagt kartoffelmos

Antal 5 personer

Ingredienser

Millionbøf:

  • 1 løg
  • Smør til at stege i
  • 800 g hakket oksekød
  • Salt og peber
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2,5-3 dl madlavningsfløde
  • Lidt kulør

Kartoffelmos:

  • 2 kg bagekartofler
  • 50 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 1,5 tsk. havsalt

Fremgangsmåde

  • Skæl og skyl kartoflerne og skær dem i i grove tern.
    Kom dem ned i en stor gryde med vand og lad kartoflerne koge i 18-20 minutter til de er bløde.
    Imens kartoflerne står og koger laves kødet.
    Hak løget fint og svits det på en sauterpande eller i en gryde.
    Tilsæt kødet og lad det brune. Tilsæt krydderierne og madlavningsfløden samt lidt kulør så sovsen bliver lysebrun. Lad kødet simre et par minutter og smag det derefter til.
    Når kartoflerne er færdigkogt hældes vandet fra og smør og sødmælk tilsættes. Brug en kartoffelmos-ske til at mase kartoflerne med for en grov mos eller en køkkenmaskine med delkroge, hvis kartoffelmos skal være mere cremet. Smag kartoffelmosen til med salt og rør mosen godt sammen.
    Hæld kødet ned i et stort fad og kom kartoffelmosen ovenpå.
    Bag fadet i midten af ovnen. Bagetid: 25-30 minutter ved 225 grader varmluft.
    Lad gerne retten stå 5-6 minutter inden den spise – det er meget varmt!

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.