Medister med æble og timian
Aftensmad

Medister med æble og timian

Medister med æble og timian

Medister med æble og timian – en nem og lækker ret med masser af smag.

Medister er af mange nok set som en gammeldagsret og noget som mest spises om vinteren eller til jul. Min forestilling er også, at der er mange som ikke er så begejstret for medisterpølse, eller tager jeg fejl? :-)

Jeg kan ret godt lide medisterpølse både i den helt gammeldags udgave med kartofler og brun sovs, som jeg husker fra min barndom. Men jeg kan også godt lide en julemedister med krydderier eller som her medister med æble og timian. Jeg har lavet medisterpølse flere gange tilberedt på denne måde, og jeg synes det gør noget rigtig godt for kødet at tilsætte både æbler, løg og timian. Løgene er den lidt skarpe smag, æblerne det søde og så tilfører timianen også rigtig god smag og ikke mindst duft. Jeg har brugt hele kviste af frisk timian som er kommet på panden sammen med kødet i stedet for at drysse det over til sidst. Timian giver meget mere smag når den tilberedes på panden og med varme. Så kan man enten tage dem fra inden servering, eller lige plukke de små blade af og drysse dem over inden maden spises.

Server medisterpølsen sammen med kartoffelmos, kartoffelbåde eller en god salat.

Se også:
Pastaret med røget medister og peberfrugt
Varm kartoffelsalat 
Ovnbagte pølser med grøntsager og krydderier

Medister med æble og timian

Medister med æble og timian

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 800 g medisterpølse
  • Smør
  • 3 løg
  • 2 røde æbler
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Skræl løgene og skær dem ud i store både. Skyl æblerne og skær også dem ud i både.
    Kom smør på en stor pande og varm den op.
    Læg medisterpølsen på panden og brun den på begge sider. Tag medisterpølsen af panden og skær den over i passende stykker og læg den tilbage på panden.
    Kom løgene, æblerne og timian på panden og steg medisterpølsen til den er gennemstegt. Det er en god idé at vende det hele godt rundt, så løgene og æblerne bliver let bløde og timianen giver smag.
    Server medisteren sammen med fx. kartoffelbåde, kartoffelmos eller en god salat.

Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar