kage med marcipan
Kage og dessert

Mazarinkage

kage med marcipan

En nem og god opskrift på mazarinkage med chokolade.

Jeg kan så godt lide mazarinkage eller mazarin tærte som den også kan kaldes. Mazarin kage med revet marcipan, mørk chokolade og lidt flagesalt. En rigtig skøn kombination, som smager noget så lækkert.

Kagen bliver blød og svampet, og selv om den selvfølgelig er allerbedst, når den er nybagt, så er den altså også god dagen efter og på tredje dagen. Jeg har bagt min mazarintærte i en lille bradepande som måler 25 x 35 cm. Der låg til bradepanden, så det er nemt at komme låget over når kagen er afkølet, og den skal gemmes.

Mazarinkagen kan spises til eftermiddagskaffen, til en hyggelig stund med børnene eller bruges som en fødselsdagskage.

Få tips til flere slags fyld til kagen under opskriften.

mazarinkage med chokolade

Mazarinkage

Ingredienser

  • 400 g marcipan
  • 200 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 5 tsk. bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 5 æg
  • 200 g hvedemel

Pynt

  • 300 g mørk overtrækschokolade
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
    Riv marcipanen på et rivejern (den side som man også bruger til råkost).
    Rør smør og sukker sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine med piskeris på til at røre kagedejen sammen.
    Tilsæt bagepulver, mælk og æggene imens der piskes på lav hastighed.
    Hæld derefter mel i og pisk dejen ved lav hastighed til den er godt rørt sammen.
    Kom bagepapir i et form. Jeg har brugt en lille bradepande som cirka måler 25 x 35 cm. 
    Bag kagen i midten af ovnen i 30-35 minutter.
    Tjek med en kødnål eller skarp kniv at kagen er færdig. Kagen skal være blød og lækker - men færdigbagt.
    Lad kagen køle af i 5-10 minutter og løft derefter forsigtigt i bagepapiret, så kagen kommer over og hviler på køkkenbordet.
    Når kagen er kølet af smeltes chokoladen og hældes ud over kagen.
    Drys med en smule flagesalt - det smager så godt sammen med den søde kage og chokoladen.
mazarintærte
mazarinkage
mazarin kage

Mazarinkage med marcipan.

Marcipanen i kagen er revet på et rivejern og efter kagen er bagt er der hældt mørk overtrækschokolade ud over kagen. I stedet for kan kagen også pyntes med mælkechokolade eller hvid chokoladen. Jeg synes, at det smager super lækkert med kombinationen af mørk chokolade, marcipan og flagsalt. Det er selvfølgelig ikke meget salt der skal bruges, men bare lige så man kan ane og smage saltet sammen med det søde fra kagen.

Du kan også drysse lidt hakkede nødder over kagen eller pynte med revet økologisk appelsin. Det ser så fint ud og tilføjer lidt syrligt til kagen.

Opskrifter med marcipan.

Prøv også: De her nemme rocky road – en slags nem konfekt som kan laves med chokolade, mandler, marcipan og karameller.
Flødeboller med en let og luftig skum, bund af marcipan og dyppet i chokolade.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar