Marengs med lakrids
Kage og dessert

Marengs med lakrids

Marengs med lakrids

I lakrids julekalenderen (fra Johan Bülow) som jeg fik af min mand, var der under låge nummer 6 en fin lille flaske med raw liquorice powder. Jeg elsker lakrids, men tror faktisk aldrig at jeg har brugt det hverken i madlavning eller i kager. Til gengæld spiser jeg alt slik med lakridssmag og meget gerne stærk lakrids. Det er jeg heldigvis ene om at kunne lide her i huset, så ingen stjæler af min lakrids.

Jeg fandt på at bruge lakridspulveret til at lave lakridsmarengs. Jeg har tidligere lavet disse marengs med creme og bær, jeg og brugte nogenlunde den samme opskrift. Ingredienserne er blot halveret, og så har jeg selvfølgelig tilsat lakrids.

Marengsene blev lækre og kansende og med en god smag af lakrids.
Jeg kom 3 teskeer lakridspulver i, og det synes jeg gav en passende smag og en god eftersmag. Her må du forsøge dig frem og finde ud af, om du ønsker marengsene mildere i smagen eller med endnu mere smag af lakrids*.

Marengs med lakrids

Marengs med lakrids

Marengs med lakrids

Marengs med lakrids

Antal 8 stk.

Ingredienser
 

 • 2,5 æggehvide
 • 100 g sukker
 • 25 g flormelis
 • 1 tsk. citronsaft
 • 3 tsk. lakridspulver (jeg har brugt raw lakridspulver fra Bülow)

Sådan gør du
 

 • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt. Til sidst blandes lakridspulveret i, men igen uden at piske i marengsen – det skal vendes rundt.
  Kom bagepapir på en plade og brug en stor ske til at lave marengsene med.
  Bagetid: 1 time og 30 minutter (afhængig af ovnen) ved 120 grader.
  Det er en god idé at kigge til dem undervejs. De skal være lækre knasende men må ikke blive brune på nogen måde.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar