Marengs med creme og bær
Kage og dessert

Marengs med creme og bær

Marengs med creme og bær

Da vi weekenden besøgte min mor i hendes kolonihavehus, havde jeg dagen inden bagt disse store og lækre marengs. Min bror og hans familie var der også, og vi havde aftalt, at vi skulle grille og lege med børnene i haven. Min bror havde bagt et lækkert brød og havde lidt blandet kød med. Vi havde medbragt pølser, en salat og desserten og så skulle der hygges i stor stil.

Vejeret var lidt gråt i det, og der kom desværre en del regnbyger. Men vi fik grillet, og børnene legede fangeleg i haven, fandt snegle og købte is med mormor (farmor).
Jeg har ikke prøvet at bage så store marengs før eller i det hele taget gjort mig ret meget i marengs tidligere. Men her på det seneste har jeg både prøvet disse mini marengs og citron cupcakes med marengs. Jo, så er der lige pavlova (en stor marengs kage med frugt), den har jeg lavet flere gange sidste sommer.

Da de store marengs her blev bagt i ovnen, havde jeg dem ude et par gange for at test-smage. Jeg ville gerne have dem rigtig knasende uden at blive brune. Da de var færdigbagt, blev de opbevaret i en beholder med låg. Først inden de skulle spises, lavede jeg cremen og kom bær på.

Marengs med creme og bærMarengs med creme og bær

Marengs med creme og bær

Antal 18 stk.

Ingredienser

Marengs:

  • 5 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk. citronsaft

Creme:

  • 8 pasteuriseret æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 500 ml piskefløde

Bær:

  • Jordbær
  • Blåbær

Sådan gør du

Marengs:
  • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt.
    Kom bagepapir på to plader og brug en stor ske til at lave marengsene med. Brug skeen til til at lave dem lidt flade, så der bliver plads til cremen og bær.
    Bagetid: 1 time og 20 minutter ved 120 grader varmluft. Jeg havde begge plader i ovnen samtidig og brugte varmluft.
Creme:
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en el-pisker. Det skal blive lyst og luftigt. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og bland flødeskum og cremen forsigtigt sammen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar