Marengs med chokolade og havsalt
Kage og dessert

Marengs med chokolade og havsalt

Marengs med chokolade og havsalt

Siden jeg lavede de her store og lækre marengs med lakrids, har jeg haft lyst til at prøve at lave endnu en variant. Det kom der denne opskrift ud af – marengs med chokolade og havsalt. Min favorit chokolade er mørk chokolade med sea salt i, så derfor var det de to ingredienser, som jeg gerne ville have i mine marengs.

Jeg kan godt lide at marengsene ret store, men hvis de skal bruges til at pynte en is eller kage med, ser det pænere ud at lave dem helt små. Der kan de eventuelt laves med en sprøjtepose, så de får en flot facon. Når jeg lave de store marengs som her, bruger jeg en dejskraber eller ske til at forme dem med.

Når marengsene er kølet af, er de klar til at blive spist eller opbevaret i en bøtte med låg.

Marengs med chokolade og havsalt

Marengs med chokolade og havsalt

Antal 8 stk.

Ingredienser

 • 2,5 æggehvide
 • 100 g sukker
 • 25 g flormelis
 • 1 tsk. citronsaft
 • 1,5-2 tsk. havsalt
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt. Til sidst blandes salt og grofthakket chokolade i, men igen uden at piske i marengsen – det skal vendes rundt.
  Kom bagepapir på en plade og brug en stor ske til at lave marengsene med.
  Bagetid: 1 time og 30 minutter (afhængig af ovnen) ved 120 grader.
  Det er en god idé at kigge til dem undervejs. De skal være lækre knasende men må ikke blive brune på nogen måde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Anne Pahl 6. januar 2015 at 19:49

  Hvor ser de spændende ud, dem vil jeg glæde mig til at prøve at lave. Og også dem med lakrids, som jeg ikke lige havde opdaget før

 • Svar Mie 6. januar 2015 at 23:30

  Hej Anne

  Tak, de er også ret gode. Det er dem med lakrids bestemt også, især hvis man er lakrids-fan som jeg ;-)

 • Svar Jette Larsen 28. april 2015 at 19:12

  Hej Mie.
  Faldt lige på Pinterest over denne opskrift på marengs med havsalt og chokolade. Den lyder supergod og er lige nu i ovnen. Skal overraske gæster i morgen med en isdessert, hvor disse marengs indgår. Tak for opskrift.
  Venlig hilsen Jette

  • Svar Mie 28. april 2015 at 21:44

   Hej Jette
   Det glæder mig at høre, at du kan bruge opskriften.
   Det lyder mægtig hyggeligt med gæster, isdessert og marengs.
   Rigtig god aften i morgen.
   Venlig hilsen Mie

  Skriv din kommentar