Marengs med chokolade og havsalt
Kage og dessert

Marengs med chokolade og havsalt

Marengs med chokolade og havsalt

Marengs med chokolade og havsalt – opskrift på lækre chokolade marengs.

Lære store og sprøde marengs med chokolade og havsalt også kaldet kyskager med chokolade. I de her marengs er der store stykker af mørkt chokolade i, og de er virkelig gode!

Siden jeg lavede de her store og gode marengs med lakrids, har jeg haft lyst til at prøve at lave dem i endnu en variant. Det kom der denne opskrift ud af – marengs med chokolade og havsalt. Min favorit chokolade er helt mørk chokolade med salt i, så derfor var det de to ingredienser, som jeg gerne ville have i. “Dejen” til marengs består af piskede æggehvider og sukker, og så er der tilsat lidt flormelis og citron. Til sidst kommes der salt og store stykker af chokolade i.

Jeg kan godt lide at marengsene er temmelig store. Men hvis de skal bruges til at pynte en is eller kage med, kan de laves i helt små. Der kan de enten laves med en sprøjtepose med tyl eller en frysepose hvor spidsen klippes af, så får de en flot facon. Når jeg lave de store marengs som her, bruger jeg en dejskraber eller stor ske til at forme dem nemt og hurtigt med.

Lad marengsene køle helt af på en rist efter de har været i ovnen. Opbevar dem i en bøtte med låg på køkkenbordet til de skal spises. De skal ikke på køl og må helst heller ikke stå for varmt eller fugtigt.

Flere gode opskrifter på hjemmelavede marengs og kyskager:
Lyserøde mini marengs – små søde kyskager til kager eller is.
Marengs med lakrids – de lækreste store marengs med lakridspulver.
Marengs med creme og bær – en skøn sommerdessert.
Citron cupcakes med marengs – fine cupcakes med brændt marengs.

Marengs med chokolade og havsalt

Marengs med chokolade og havsalt

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 2,5 æggehvide
  • 100 g sukker
  • 25 g flormelis
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1,5-2 tsk. havsalt
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne og sukkeret grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt. Til sidst blandes salt og grofthakket chokolade i, men igen uden at piske i marengsen – det skal vendes rundt.
    Kom bagepapir på en plade og brug en stor ske til at lave marengsene med.
    Bagetid: 1 time og 30 minutter (afhængig af ovnen) ved 120 grader.
    Det er en god idé at kigge til dem undervejs. De skal være lækre knasende men må ikke blive brune på nogen måde.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Anne Pahl 6. januar 2015 at 19:49

    Hvor ser de spændende ud, dem vil jeg glæde mig til at prøve at lave. Og også dem med lakrids, som jeg ikke lige havde opdaget før

  • Svar Mie 6. januar 2015 at 23:30

    Hej Anne

    Tak, de er også ret gode. Det er dem med lakrids bestemt også, især hvis man er lakrids-fan som jeg ;-)

  • Svar Jette Larsen 28. april 2015 at 19:12

    Hej Mie.
    Faldt lige på Pinterest over denne opskrift på marengs med havsalt og chokolade. Den lyder supergod og er lige nu i ovnen. Skal overraske gæster i morgen med en isdessert, hvor disse marengs indgår. Tak for opskrift.
    Venlig hilsen Jette

    • Svar Mie 28. april 2015 at 21:44

      Hej Jette
      Det glæder mig at høre, at du kan bruge opskriften.
      Det lyder mægtig hyggeligt med gæster, isdessert og marengs.
      Rigtig god aften i morgen.
      Venlig hilsen Mie

    Skriv din kommentar