Marengs med lakrids uden sukker
Kage og dessert

Marengs med lakrids uden sukker

Marengs med lakrids uden sukker

Jeg gik i gang med at lave is i weekenden, og pludselig gik det op for mig, at det var æggehvider og ikke æggeblommer, som jeg havde stået og pisket sammen. For ikke at skulle smide æggehviderne ud, brugte jeg dem i stedet til marengs.

Jeg blandede lakridspulver i æggehviderne, for jeg ELSKER lakrids. Det gør resten af min familie ikke, så når jeg bager og laver lækkerier med lakrids, så ved jeg, at jeg har det for mig selv ;-)

I marengsene her er sukkeret erstattet med sødemiddel, men hvis du mere er til dem med almindelig sukker, har jeg også sådan en opskrift på bloggen.
De her marengs med lakrids som jeg linker til indeholder både sukker og flormelis, og de er ret så gode.
Det er dem uden sukker nu også, og jeg har svært ved at holde mig fra dem. Jeg har bagt dem af flere omgange og kommer altid til at smage et par stykker, inden de kommer ned i beholderen til senere.

Husk at lade marengsene afkøle helt inden de kommes i en beholder med låg. Så kan de sagtens holde sig lækre og knasende i et par dage.

Marengs med lakrids uden sukker

Marengs med lakrids uden sukker

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (med 1 ¼ æggehvide)
  • 5 tsk. sukkererstatning fra isis
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 1,5 tsk. raw lakridspulver

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne grundigt sammen. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt sukkererstatning, citronsaft og lakridspulver og vend det rundt i æggehviderne.
    Kom bagepapir på en plade og brug en teske til at lave små marengs med.
    Bagetid: 50-55 minutter (afhængig af ovnen) ved 120 grader.
    Det er en god idé at kigge til dem undervejs. De skal være lækre knasende men uden at blive for mørke. De bliver dog lysebrune på grund af lakridspulveret.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Lydia 13. januar 2018 at 15:45

    Mine marengs med sødemiddel falder fuldstændig sammen i ovnen.
    Hvad bruger du?

    • Svar Mie 13. januar 2018 at 15:54

      Hej Lydia

      Øv det var uheldigt.
      Det er meget længe siden, at jeg har lavet de her marengs uden sukker. Men jeg brugte sukkererstatning fra isis (som nævnt i opskriften). Isis hedder nu Easis, og det er den der hedder Perfect Strø.

      God weekend.

      Vh. Mie

    Skriv din kommentar