Marcipanstjerner med appelsin og lakrids

Marcipanstjerner med appelsin og lakrids
Vi havde en rigtig hyggelig dag i går i julens tegn. Om eftermiddagen kørte vi en tur ind til København, og gik tur i Nyhavn, og så på de små hyggelige jule-boder.
Vi gik også over og så smukke Hotel D’angleterre, som i december stråler med den flotte juleudsmykning. Der er for tiden et tv-program om jul og D’angleterre, og jeg må sige, at det er lige så smukt (hvis ikke mere,) at se det rigtigt. Det er meget imponerende med det lysende gardin som lyser hotellet op.

Om aftnen da drengene var puttet, tændte vi op i pejsen, og så DR’s juleshow. Og jeg fik lavet marcipanstjerner med appelsin og lakrids. Alle marcipanstjernerne er dyppet i mørkt chokolade, og så er den ene slags pyntet med lakridsrodspulver og den anden med revet appelsinskal. Jeg kunne ikke vente med at smage dem, og de smager begge rigtig godt. Jeg har brugt en ganske lille stjerne-udstikker, så de fik en passede størrelse. Opbevar dem i køleskabet hvis du da ikke når at spise dem, inden de når så langt ;-)

Marcipanstjerner med appelsin og lakrids
Opskrift på marcipanstjerner med appelsin og lakrids

150 g marcipan lakrids
150 g marcipan orange
100 g mørk chokolade
Skallen fra en usprøjtede appelsin
Lakridsrodspulver (jeg har brugt den fra Urtekram)

Fremgangsmåde

Rul lakridsmarcipanen og appelsinmarcipanen ud og lav stjerner med en stjerne-udstikker (sådan en man også kan lave småkager med). Riv skallen fra appelsinen på et rivejern. Smelt chokoladen og brug en teske til at komme chokolade på alle stjernerne. På dem med appelsin kommes revet appelsinskal på, og på dem med lakrids drysses lidt lakridsrodspulver over. Når chokoladen er størknet, kommes stjernerne i en tæt beholder og sættes på køl.

Mængde

En skål marcipanstjerner


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.