Marcipanhorn

Marcipanhorn

De faste læsere her på Madling vil nok have bemærket, at der har været stille fra min side. Det skyldes, at min mor blev akut indlagt på hospitalet og efterfølgende har været igennem en lang række undersøgelser og lægesamtaler. Undersøgelserne er endnu ikke helt afsluttet, men peger mod at min mor har en kronisk sygdom. En sygdom som ikke kan kureres, men som hun forhåbentlig kan leve med mange år endnu ved at få den rette medicin.
Det har været et par hårde og svære uger fuld af bekymringer, da min mors tilstand var kritisk ved indlæggelse, og vi var uvidende om, hvilken diagnose hun ville få. Min bror og jeg har været ved min mors side næsten alle dage, og derfor var der ikke overskud til så meget andet. Jeg nåede at skrive et par enkelte ord på Facebook og Instagram om, at jeg ville være fraværende på bloggen pga. alvorlig sygdom i nærmeste familie, og efterfølgende væltede det ind med søde hilsner. Måske lyder det som en kliché, når jeg nu nævner, at jeg har læst alle beskederne – men det har jeg, og de rørte mig meget. Det at så mange gav sig tid til at sende en hilsen og vise omsorg, trøstede og hjalp mig i den meget sårbare situation vi var (er) i. Så derfor rigtig mange tak for alle jeres beskeder ♥
I den kommende tid vil jeg være meget sammen med min mor, og så har jeg lovet at hjælpe hende med en del praktiske ting. Det kommer nok til at betyde, at jeg ikke bliver lige så aktiv med opskrifter som tidligere, men helt at undvære madlavningen og bloggen kan jeg ikke ;-) Jeg håber, at I hænger på, og I er selvfølgelig stadig meget velkommen til at spørge og kommentere på opskrifterne.

I lørdags bagte jeg disse marcipanhorn, så vi havde lidt sødt til weekenden, og om eftermiddagen kørte vi over til min mor med en pose af dem. Hun blev vældig glad, for så havde hun også lidt lækkert til eftermiddags-teen.
Der bliver 16-18 horn ud af opskriften og jeg ved endnu ikke om de kan fryses. Det må komme an på en prøve, da et par af dem er kommet i fryseren til senere brug.

Marcipanhorn

Marcipanhorn

Marcipanhorn

Opskrift på marcipanhorn

100 g smør
2,5 dl mælk
50 g gær
0,5 tsk salt
75 g sukker
1 æg
500 g hvedemel

Fyld:
150 g marcipan
100 g blødt smør

Pynt:
1 sammenpisket æg
Mandelflager

Fremgangsmåde

Smelt smørret og tilsæt mælken. Hæld smør og mælk ned i en skål og rør gæren ud heri (mælken og smørret må ikke være for varmt når gæren tilsættes). Kom sukker, salt og æg i skålen og rør blandingen sammen. Tilsæt melet lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen, så bliver den lettere blød og ensartet. Når dejen er rørt godt sammen og har sluppet dejkrogene stilles den til at hæve med et viskestykker over i 30 minutter.

Del dejen over i to og kom en smule mel ud på køkkenbordet. Brug en kagerulle og rul dejen ud til en cirkel på cirka 35 cm i diameter. Med en kniv skæres dejen ud i 8-9 stykker (ligesom en pizza). Skær marcipanen og smørret ud i tynde skiver og læg et stykke marcipan og et stykke smør på hvert stykke dej i den brede ende. Rul stykkerne sammen (fra den brede ende) så det ligner et horn og luk siderne sammen ved at bukke dejen ind under bunden. Så smelter fyldet ikke ud under bagning men bliver i hornet.
Gør det samme med den næste del dej og læg alle marcipanhornene på to plader med bagepapir.

Pisk ægget sammen med en gaffel og pensl alle hornene med æg og drys med mandelflager. Lad hornene efterhæve i 15 minutter inden de sættes i en forvarmet ovn. Bagetid: 18-20 minutter ved 200° (varmluft).

Lad marcipanhornene køle af og spis dem som de er eller med smør på.

Mængde

16-18 marcipanhorn

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Kommentarer

Marcipanhorn — 2 kommentarer

  1. Kære Mie.
    Kærlige tanker til Jer Jeg er ikke så meget på facebook, så ser først din besked nu. God bedring til din mor. Knus Wanda

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.