Mangosalat med agurk og rødløg
Salat

Mangosalat med agurk og rødløg

Mangosalat med agurk og rødløg

Mangosalat – opskrift på en frisk og lækker salat men mango.

Mangosalat med persille, agurk, rødløg og en syrlig dressing med citronsaft. Salaten kan både bruges som tilbehør til fisk og kylling men også sammen med en god bøf.

Denne mangosalat med agurk og rødløg er super simpel men virkelig god.
Der skal kun bruges et par ingredienser til mangosalaten, og dertil har jeg lavet en dressing af citronsaft og olivenolie. Mango er ret sød i smagen, så derfor passer det godt med en syrlig dressing til, synes jeg.

Mango er ikke en frugt jeg bruger særlig tit, men jeg er begyndt at kunne lide den mere og mere. Jeg har mest brugt mango til kolde drikke, men det smager også rigtig godt i salater. Jeg tror, at jeg må til at lave nogle flere salater med mango. Det passer jo også godt med friske sommersalater i det meget varme vejr, som vi har for tiden.

Mango kan godt være lidt svær at skære ud, så derfor kommer jeg med en lille beskrivelse i opskriften, om hvordan jeg plejer at gøre det. Det er sikkert ikke den helt “rigtige” måde at gøre det på, men det plejer at fungere fint for mig.

Du kan finde ud af, om en mango er moden ved at trykke let på den. Ligesom man kan gøre det med en avocado. Den skal ligesom giver lidt efter og må ikke være alt for hård. Det skal selvfølgelig heller ikke være smattet eller brun, for så er den blevet dårlig og overmoden.

Kan I have en rigtig god og varm onsdag ;-)

Flere opskrifter med mango:
Kold sommerdrik med jordbær og mango
Grøn iste med mango og appelsin
Kyllingesalat med mangochutney
Bønnesalat med mango og avocado

Mangosalat med agurk og rødløg

Mangosalat med agurk og rødløg

Antal 1 lille skål

Ingredienser

  • 1 stor mango
  • 1 agurk
  • 1 lille rødløg
  • Bredbladet persille

Dressing:

  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær mangoen ud i små passende tern. En mango kan godt være svær at skære ud på grund af dens meget hårde sten i midten. Jeg plejer at gøre det på følgende måde:
    Skær et så stort stykke som muligt af mangoen på den lange led uden at skære i stenen. Skær derefter på den anden side og i enderne. Undgå at få trådene og stenen med. Skær efterfølgende skrællen af mango-stykkerne og så i tern.
    Jeg ved godt, at der findes mange andre (og sikkert også) smartere måder at skære mango på. Men det gælder nok bare om at finde den metode, man bedst synes om.
    Skyl agurken og skær også den i tern.
    Skræl røgløget og hak det ud i meget små tern. Kom mango, agurk og rødløg i en skål og tilsæt finthakket persille.
    Rør dressingen sammen og hæld den over mangosalaten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar