Mandler med chokolade og havsalt
Snack og sødt

Mandler med chokolade og havsalt

Mandler med chokolade og havsalt

Vi er vilde med nødder her hjemme, og for os hører nødder sig ikke kun til i julen. William får tit nødder med i madpakken, og vi bruger ofte nødder i salater eller til risretter. Derudover spiser vi nødder som snack om eftermiddagen, eller om aftnen når vi hygger.

Jeg kan specielt godt lide mandler, og derfor er det nok også mandler, som ses mest i mine opskrifter. I denne her nemme lille opskrift er det også mandler, og det gode ved den, er at man kun behøver tre ingredienser. Mandler, chokolade og havsalt. Tre ting som vi næsten altid har i huset og derfor en snack, som nemt kan laves, hvis lysten til lidt lækkert skulle opstå.

Jeg fortrækker mørk chokolade og gerne chokolade med salt i. Blandingen af det søde og salte er super lækkert, synes jeg. Så det kan godt være, at mandlerne her ikke ser ud af meget på billederne, men jeg tør godt at garantere, at de er gode ♥

Mandler med chokolade og havsalt

Mandler med chokolade og havsalt

Mandler med chokolade og havsalt

Antal 100 g

Ingredienser

 • 100 g mandler
 • 100 g mørk chokolade
 • 0,5 tsk. havsalt

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen. Chokolade entusiaster vil sikkert mene, at mikroovnen er helt forbudt at bruge til chokolade. Men jeg bruger den altså, når det er små mængder chokolade, og når det er er mindre vigtigt, om chokoladen er tempereret korrekt.
  Kom mandlerne ned i den smeltede chokolade og rør rundt, så chokoladen fordeles på mandlerne. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og adskil dem fra hinanden ved hjælp af to teskeer. Tag en halv teske havsalt op i hånden og drys salten ud over mandlerne med fingerspidserne.
  Lad chokoladen størkne i et koldt rum eller i fryseren hvis det skal gå hurtigt. Opbevar mandlerne i en bøtte med låg i køleskabet, hvis du som jeg godt kan lide, når chokoladen er kold.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar lene 7. november 2015 at 09:24

  Der er handlet ind og min dattee på 8 glæder sig til at lave de forskellige udgaver af Mandler sammen med mig ☺
  Det jo lige vejr til at lave hyggelige ting idag
  Tak for fantastisk inspiration på din blog ?
  God weekend

  • Svar Mie 7. november 2015 at 11:25

   Hej Lene

   Hvor lyder det bare som en hyggelig dag, og ja det er da lige vejr til at hygge indendørs.

   Dejligt at du læser med på bloggen.
   Rigtig god weekend til jer :-)

   Hilsner fra Mie

  Skriv din kommentar