Madplan uge 7 - 2021
Madplaner

Madplan uge 7 – 2021

Madplan uge 7 - 2021

Madplan uge 7 – nem madplan til familien.

Så gik endnu en uge – en kold en af slagsen. Det har været minus 9 grader her i nat, men jeg har læst at flere steder i Jylland, har de haft minus 16. Nøj det er koldt og bare om at holde sig indendørs.

Tilde vores hund ligger her ved siden af mig i sin kurv. Malte er i skole igen, da de yngste børn er startet op igen. Han havde glædet sig til i dag, hvor de skulle have lidt fastelavnshygge inden weekenden og vinterferien. Drengenes vinterferie er fra på mandag, så der må vi se, om vi kan finde på et par små oplevelser – trods denne tid.
Søren har fri et par dage, og jeg er jo så heldig, at jeg kan tilpasse og indhente arbejde om aftenen.

Malte har fri allerede inden klokken 12 om fredagen, så han er snart hjemme. Jeg kan lige nå at lave resten af madplanen og dele den med jer. Rigtig god weekend :-)

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 7 (15. februar – 21. februar 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er der millionbøf med pasta. En nem og børnevenlig ret som kan spises med både ris, pasta, kartofler eller kartoffelmos.

Tirsdag:
Tirsdag er der disse lækre fyldte peberfrugter med tomat-ris. De kan fx spises sammen med fisk, kylling eller hakkebøffer.

Onsdag:
Onsdag serveres der bagte rodfrugter med honning og ovnkylling. Der kan også laves en salat til eller lune flutes.

Torsdag:
På torsdag er der bland selv salat med asparges og bacon. Der kan også bruges kylling til, kogte pastaskruer, ostetern, pesto og dressing.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den mexicansk gryderet med hakket oksekød, ris, bønner og en masse andre lækre sager. Ved siden af kan man spise tortillachips, gucamole og salsa.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er i denne uge min opskrift på varm kakao med chokolade og flødeskum. En kop man rigtig kan varme sig på efter en gåtur i kulden.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er disse skønne boller med chiafrø. Der bliver 15 boller ud af opskriften, og de kan godt fryses.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar