Madplan uge 6 - 2021
Madplaner

Madplan uge 6 – 2021

Madplan uge 6 - 2021

Madplan uge 6 – nem madplan til familien.

Så er det fredag og lige om lidt weekend, og det glæder vi os til. Det har jeg vist sagt de sidste mange uger. Men der har altså også været lidt for meget fart på i de her hjemmearbejdsdage og hjemmeskole. Dagene flyver afsted og vi har bare måtte indse, at vi ikke kan nå det hele. Derfor er det ekstra rart med weekenderne, hvor vi kan puste ud, slappe af med børnene og nå nogen af de ting som vi ikke nåede i ugens løb. Hvordan går det hjemme ved jer?

På næste uges madplan som gælder fra mandag den 8. februar til søndag den 14. februar er der en god og billig ret med linser, hjemmelavet bøfsandwich med det hele, hjemmelavet sushi med grøntsager (fisk kan tilsættes) og en rigtig god mango smoothie.

Rigtig god weekend fra mig :-)

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 5 (8. februar – 14. februar 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er der linsegryde med hakket oksekød, grønne linser, gulerødder, squash og kartofler. En nem, billig og god vinterret som Søren og jeg ofte fik inden vi fik børn.

Tirsdag:
Tirsdag bliver ugens pasta-dag med denne kyllinge carbona. Der er brugt en madlavningsfløde, men der kan også bruges piskefløde. Bliver sovsen for tyk kan du tilsætte en lille smule mælk.

Onsdag:
Onsdag serveres der chili con carne med creme fraiche og kogte ris til eller et godt brød. Opskriften er beregnet til cirka 6 personer, så resterne kan gemmes til frokost eller fryses ned.

Torsdag:
På torsdag er der spidskålswraps med oksekød og dip. Det smager virkelig godt og dippen passer så godt til. Hvis der er børn i familien, og de ikke synes om spidskål, kan der varmes et par tortilla-pandekager til børnene.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den bøfsandwich. Lækre hjemmelavede bøfsandwich med det hele! Der skal både remoulade, rødbeder, ketchup, bløde løg og naturligvis bøf i.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er hjemmelavet sushi med grøntsager. William kan så godt lide sushi, og vi både køber det og laver det ofte.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er i den sundere ende i denne uge. Det er nemlig min nye opskrift på smoothie med mango og banan. En smoothie som både kan bruges på morgenbordet, som et mellemmåltid eller som en sund dessert.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar