Madplan uge 52 - 2020
Madplaner

Madplan uge 52 – 2020

Madplan uge 52 - 2020

Madplan uge 52 – nem madplan til familien.

Her kommer madplanen for uge 52. Der er et par nemme hverdagsretter på, og så er der julemad og flere skønne julekager og konfekt. Tænk at det er jul lige om lidt :-)
Vi skulle have holdt fødselsdag for William i denne weekend, men vi har sammen med familien besluttet at aflyse (udsætte) og først samles til jul.

Vi skal holde jul her hjemme sammen med min mor, min storebror og hans familie. Min svigerinde laver lidt and til dem der gerne vil have det, og jeg laver flæskestegen.
I næste uge skal jeg i gang med at bage julekager og lave konfekt. Jeg ved ikke hvor meget jeg når, men noget juleknas skal der altså være.

Rigtig god weekend og glædelig jul til jer alle.

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 52 (21. december – 27. december 2020).

Mandag:
Den første dag i ugen er der svensk pølseret med spaghetti på madplanen. Der er så mange forberedelser inden jul, så det må gerne være nemt og hurtig mad de øvrige dage, synes jeg.

Tirsdag:
Tirsdag er der hjemmelavet smørrebrød med en rest kartofler til kartoffelmadder, æg, makrel, varm leverpostej med bacon eller rullepølse.

Onsdag:
Onsdag serveres der risengrød. Vi har nu ingen fast tradition med risengrød dagen inden jul, men vi spiser tit risengrød flere gange i løbet af december.

Torsdag:
Juleaften skal vi både have lidt and, flæskesteg, brun sovs, brunede kartofler, almindelige kogte kartofler og rødkålssalat med æble og mandarin. Til dessert skal vi have risalamande med kirsebærsauce og selvfølgelig mandelgaven.

Fredag:
Fredag den 25 december – står den på flæskestegssandwich med rosmarin-bolle. En rigtig skøn flæskestegssandwich med sprøde svær, rødkål og agurkerelish. Købe-burgerboller kan selvfølgelig også anvendes, og har I rester af flæskesteg fra dagen før, så er der nem mad.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er i denne uge erstattet af julelækkerier. Vores yndlings småkager, gaffelkager, havregrynskugler og bountykugler.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er min opskrift på risalamande med mander og kirsebærsauce. Jeg har også en rigtig lækker opskrift på isalamande, som eventuelt kan serveres for dem som ikke er så begejstret for traditionel risalamande.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar