Madplan-uge-51-2020
Madplaner

Madplan uge 51 – 2020

Madplan-uge-51-2020

Madplan uge 51 – nem madplan til familien.

Så gik endnu en uge og vi kommer snart meget tæt på julen. Her hjemme har vi haft en lidt underlig uge. William er igen hjemsendt fra skole (ligesom næsten alle andre af de største skolebørn i Danmark), og Malte har ligget syg med forkølelse.
Dagene flyder ret hurtigt sammen, og jeg har ærlig talt lidt svært ved at finde ud af ugedagene.

Vi er ved at få nogenlunde styr på julegaverne og mangler kun at købe et par stykker. Der er en del endnu som er på vej med posten, men det skal vi nok kunne nå, håber jeg da :-)
Har I fået styr på julegaverne?

I den kommende uge er der blandt andet brændende kærlighed med rodfrugter på menuen, en bland selv salat og frikadeller med rosmarin. Rigtig dejlig weekend til jer alle.

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 51 (14. december – 20. december 2020).

Mandag:
Den første dag i ugen er der brændende kærlighed med rodfrugter. Min yngste søn er vild med brændende kærlighed, så det er noget vi har fået og ofte får til aftensmad. Jeg prøver at forny retten lidt – så i denne udgave er kartoffelmosen blandet med rodfrugter.

Tirsdag:
Ugens pasta-dag er tirsdag hvor der er denne pastaret med oksekød og tomatsovs. Der bliver en ret stor portion ud af opskriften, så rester kan eventuelt gemmes til frokosten eller fryseren.

Onsdag:
Onsdag serveres der bland selv salat med bacon og pesto. Der kan også laves lidt kogt pasta til eller bruges en rest kylling. Jeg koger tit pastaskruer ved siden af, det vil Malte nemlig så gerne have.

Torsdag:
På torsdag er der grillet sandwich med kylling og avocado. Det er sådan en nem og lækker sandwich som kan laves i en stor toaster eller panini-maskine.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på bøfsandwich med sovs og hele molevitten. Der er både remoulade, ketchup, bløde løg, rødbeder og agurkesalat i.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er frikadeller med rosmarin. De kan for eksempel serveres med ovnkartofler til, laves til frikadellesandwich eller spises med sovs og kogte kartofler.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er romkugler til jul. De blødeste og lækreste romkugler med jule-krymmel på.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar