Madplan uge 50

Madplan uge 50
Så er jeg klar med madplanen for den næste uge.
Ugen starter ud med hvidkålsgryde, som måske godt kan lyde som en lidt kedelig ret. Det er dog slet ikke, og det er en af de retter, som vi ofte spiser i vintermånederne. Udover hvidkålsgryde er der også en god opskrift på frikadeller, salat, kylling og rodfrugter i stegeso og en masse andet godt.

Under ugens bagning og lækkerier deler jeg opskriften på conrflakestoppe. Det er efter min mormors gamle opskrift, og dem laver vi altid til jul sammen med julekager.
Faktisk er jeg slet ikke nået til julekagerne endnu, og der er heller ikke blevet pyntet op herhjemme. Det laver vi om på i weekenden, for der skal der rigtig julehygges.
Hele sidste weekend og starten af ugen stod på fødselsdag, da William fyldte 10 år.
Vi ville gerne have fejret ham først, men nu er vi klar til at få pyntet op.

Rigtig god weekend til jer alle :-)

Madplan uge 50

Mandag:
Vi starter ugen med hvidkålsgryde med hakket oksekød, løg, gulerødder og paprika.
Vi plejer at anrette tallerkenerne med salatblade, derefter hvidkålsgryde og så toppe med agurk, tomater og ketchup. Det kan godt være, at hvidkålsgryde lyder lidt kedeligt, men det er denne langt fra.

Tirsdag:
Denne opskrift på luftige frikadeller lavet med danskvand får jeg så tit ros for. Det er også næsten altid den opskrift jeg bruger, når jeg laver frikadeller til hverdag. Begge drenge kan rigtig godt lide dem, og de kan også godt lide at få en frikadellemad med i madpakken. Sammen med frikadellerne tror jeg, at vi skal have denne enkle salat med dressing og feta. Så kan drengene altid få pasta ved siden af.

Onsdag:
Onsdag bliver det hjemmelavede kyllingenuggets med bønnefritter og grøntsager til. Det er en ret som vi alle fire rigtig godt kan lide.

Torsdag:
Det er længe siden, at vi har fået cheeseburger quesadillas, og det smager bare så godt! Egentlig er det bare store tortillas med majs og fyld af oksekød, salat, ost og dressing. De kan laves på mange måder ligesom kødet også kan udskiftes til enten kylling eller bønner og grov guacamole.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag gør vi ofte lidt mere ud af aftensmaden. Der skal vi have kylling og rodfrugter i stegeso. Det er er sådan en lækker ret, som næsten passer sig selv og der kommer en god sovs ud af væden.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæstemad eller weekend-mad er flæskestegssandwich med sprøde svær, rødkål, æbler og timian. Den er så lækker, og jeg kan bestemt anbefale jer at prøve den.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud og gjort klar til en ny uge. Ofte har vi flere små rester fra ugens løb som kan bruges som en ny ret eller som tapas.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens lækkerier er cornflakestoppe efter min mormors opskrift. Dem fik vi altid i min barndom, og jeg har ført traditionen videre og laver dem også altid op til jul.
Som barn spise jeg et par conflakestoppe sammen med en mandarin. Den kombi er nu stadigvæk god og så minder den mig om jul.

PRINT – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi alle kan se den.

PRINT – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle? Her kan du læse, hvordan vi gør –  indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.