Madplan uge 50 - 2020
Madplaner

Madplan uge 50 – 2020

Madplan uge 50 - 2020

Madplan uge 50 – nem madplan til familien.

På madplanen for uge 50 er der blandt andet nudler med kylling og grøntsager, tyrkisk bulgur, hjemmelavet pizza og en rigtig nem og hurtig dessert som kan laves på ingen tid. Desserten er perfekt til gæster eller som weekend-hygge. Den er portionsanrettet, og der bliver til fire personer. Ved at justere ved antal over opskriften kan du tilrette, hvor mange der skal laves dessert til.

Vi får gæster i denne weekend, da William havde fødselsdag i går. Tænk at min store dreng nu er 12 år. Det er slet ikke til at forstå! Vi får et lille hold gæster i morgen og så familie igen en anden weekend om et par uger. Vi plejer ikke at dele familien over ved fødselsdage, men sådan må det blive i denne tid, hvor vi ikke må samles så mange.

Rigtig dejlig weekend til jer alle :-)

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 50 (7. december – 13. december 2020).

Mandag:
Den første dag i ugen er der nudler med kylling og grøntsager. Jeg har brugt en færdigkøbt salat-bowl, som jeg har blandet i retten. Jeg laver tit retter med nudler på denne måde – bruger de grøntsager vi har og blander også gerne kål i.

Tirsdag:
Ugens pasta-dag er tirsdag hvor der er denne pastatærte med kylling og bacon på madplanen. Pastatærten er drysset med revet ost, så den får en sprød og lækker overflade.

Onsdag:
Onsdag serveres der tyrkisk bulgur med tomat og paprika. De kan spises ligesom ris fx. til en gryderet eller som tilbehør til kød eller kylling.

Torsdag:
På torsdag er der lasagne med grøntsager. Der bliver en ret stor portion, så der kan med fordel fryses lasagne ned til om søndagen som er dagen med rester.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på kylling i karry i ovn. Serveres sammen med kogte ris, grøntsager og små stykker frugt ved siden af.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er hjemmelavet pizza på grillen. Har du ikke en grill kan pizzaerne også laves i ovnen. Søg på “pizza” i søgefeltet så kommer der mange forskellige opskrifter på pizza frem.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er banoffee pie i glas. En så lækker og nem dessert med kiks, karamel, bananer og flødeskum. Perfekt til gæster eller weekend-hygge.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar