Madplan uge 5
Madplaner

Madplan uge 5

Madplan uge 5

Jeg synes denne uge er fløjet afsted, så i mit hoved er vi ikke nået til fredag endnu.
I starten af ugen var Malte syg og derfor hjemme fra skole. Så har vi haft en masse, som vi skulle nå i huset, et par aften-møder og så selvfølgelig den sædvanlige hverdag.
I eftermiddag skal William over til en ven, og Malte skal have besøg af en ven fra klassen. Vi har planer om, at nå videre med vores maler-projekt i huset, og vi skal til fødselsdag hos familie. Så det bliver endnu en dejlig weekend, vi går i møde med en blanding af hygge og praktiske ting.

Madplanen for uge 5 byder blandt andet på en masse gode retter som grillet sandwich, suppe, hjemmelavet smørrebrød, fastelavnsboller med creme og chokolade. Nu er der ikke så længe igen til fastelavn, så vi skal helt sikkert i gang med at lave hjemmebagte fastelavnsboller.

Rigtig dejlig weekend til jer alle :-)

Madplan uge 5

Mandag:
Det var så stort et hit med grillet sandwich med kylling og avocado, så dem skal vi have igen. De er nemme at lave, og så smager de bare virkelig godt.

Tirsdag:
Det er et stykke tid siden, at jeg har lavet en “ny” pastaret, så det bliver en af de gode gengangere. Denne her pastaret med kalkun og tomatsauce kan drengene rigtig gode lide, og så kan jeg jo lave en salat ved siden af, så vi får ekstra grønt.

Onsdag:
Vi er ikke særlig gode til suppe, så derfor får jeg slet ikke lavet det nok. Denne gullaschsuppe er dog helt klart favoritten. Der er oksekød, paprika og gulerødder i, og der kan også tilsættes kartofler for mere fylde. Hvis tiden er til det kan jeg anbefale hjemmelavede rugbrødschips til eller fuldkorns-pizzastænger.

Torsdag:
Rugbrødsmadder eller hjemmelavet smørrebrød som William kalder det, skal vi have på torsdag. Der vil jeg lave varm leverpostej med bacon til rugbrødet og æggemader med avocado. Der skal heldigvis ikke så meget til at gøre rugbrødsmadderne lidt ekstra gode.

Fredag:
På fredag vil jeg bage store og luftige burgerboller så vi kan få burgere til aftensmad.
De bliver simpelthen så lækre de burgerboller og er så meget bedre, end dem man kan købe.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er pastasalat med spinat og ristede hasselnødder. Opskriften giver en stor skål pastasalat og egner sig derfor godt til gæster. Hvis I ikke er så mange, kan der med fordel laves en halv portion. Pastasalaten kan fx. spises sammen med ovnkylling, en steg, frikadeller eller på et buffet-bord.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning er fastelavnsboller med creme og chokolade. Nu nærmer fastelavn sig jo, og vi er alle fire ret så begejstret for fastelavnsboller.

PRINT – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

PRINT – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle? Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Helle Sønnichsen 26. januar 2019 at 15:27

  Tak for nogen gode opskrifter.
  Jeg er inde på madplan for uge 5, og vil gerne se opskriften på fastelavnsboller. Der sker dog det at når jeg trykker på søndag, er det burgerboller der kommer. Går ud fra det er 2 forskellige opskrifter.
  Venlig hilsen Helle

  • Svar Mie 26. januar 2019 at 20:43

   Hej Helle
   Tak for din besked. Godt at du gjorde mig opmærksom på det, nu er linket rettet til.
   Fortsat god weekend.
   Hilsner fra Mie

  Skriv din kommentar