Madplan uge 49 - 2020
Madplaner

Madplan uge 49 -2020

Madplan uge 49 - 2020

Madplan uge 49 – nem madplan til familien.

Så har jeg næste uges madplan klar til jer. Den gælder for uge 49 som går fra den 30. november til 6. december. Tænk at vi allerede går ind i december i den kommende uge.
Har I det også sådan? :-)
Selv om jeg synes tiden flyver afsted, så glæder vi os rigtig meget til december herhjemme. Så skal der julehygges, og vi skal se julekalender. Sidste år så vi alle afsnittene af Tinka sammen, og det nød bådene børnene og vi. Jeg er så småt gået i gang med planlægning af adventskalender, julekalender, jul og julefrokost samt fødselsdag(e). Vi har nemlig et december-barn her hjemme så december er også en fødselsdagsmåned for os.

Næste uges madplan finder I her under. Som altid kan I skrive hvis der er spørgsmål, og så vil jeg bare ønske jer en rigtig dejlig weekend.

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 49 (30. november – 6. december 2020).

Mandag:
Den første dag i ugen er der denne salat med avocado, bacon og feta. Den kan eventuelt spises med et godt brød eller flute til. Er der mindre børn som skal spises med kan noget af salaten serveres i små skåle. En skål med majs for sig, en med bacon osv. Jeg koger af og til lidt pasta ved siden af til Malte, da han ikke spiser sig mæt i “kun” salat.

Tirsdag:
Ugens pasta-dag bliver pastaret med kalkun og tomat. En nem og familievenlig ret.

Onsdag:
Onsdag serveres der ovnbagte burritos med oksekød. De kan også laves med kylling, kødstrimler eller i en vegetar udgave med bønner og grøntsager.

Torsdag:
På torsdag er der ovnkartofler, kogt broccoli og kyllingenuggets. Begge mine drenge kan så godt lide hjemmelavede nuggets, og selv om det selvfølgelig er mere tidskrævende end nogen på frost, så er det hele tiden værd. De bliver så lækre og med mørt og saftigt kyllinge-kød.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den flæskestegssandwich. Det kan vi så godt lide her hjemme, og vi kommer altid æblebåde og frisk timian i. Det smager så skønt og kan anbefales.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er i denne uge ikke en ret men i stedet varm kakao bar. Det lavede jeg en gang til en fødselsdag, og det var noget så hyggeligt. Jeg tænker, at man også kunne lave det som en weekend eller som jule-hygge med de nærmeste.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er gaffelkager. De skønneste småkager med kokos som vi altid bagte i min barndom. Børn kan sagtens være med i køkkenet og lave dem, hvis du har børn eller børnebørn som vil være med til at bage.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar