Madplan uge 45

Madplan uge 45

Så kom kulden og de mørke morgner og aftner – efteråret er her.
Der har været flere kolde dage i denne uge, og flere steder har de fået den første sne. Her hjemme har vi fundet vores vinterdyner frem. Vi tænder stearinlys hver aften, og jeg er begyndt at lave flere efterårs- og vinteretter.
På den kommende uges madplan er der en opskrift på risengrød og suppe. Det er begge retter som vi plejer at spise i vintermånederne.

Jeg håber, at I kan bruge ugens madplan eller bruge den som inspiration?
En oversigt over alle mine madplaner kan ses i linket.
Kan I have en rigtig dejlig weekend :-)

Madplan uge 45

Mandag:
Risengrød med kanelsukker og smørtklat. Hyggemad som samtidig er nemt og budgetvenligt.

Tirsdag:
Her hjemme kalder William rugbrødsmadder for hjemmelavet smørrebrød. Selv om det måske nok kan lyde lidt fancy, så kan det gøres ret enkelt. Især hvis man i forvejen har et par kogte æg, en rest kogte pølser til pølsemadder, frikadeller, steg eller lignende.

Onsdag:
Lasagnesuppe lavet med oksekød og lasagneplader og pyntet med frisk basilikum parmesan og ricotta. En dejlig suppe som mætter og luner.

Torsdag:
Vi har næsten altid en pastaret på ugens madplan. Denne her pastaret med pølser og grøntsager er nem og hurtig at lave og ikke mindst børnevenlig.

Fredag:
En af mine yndlingssalater er denne broccolisalat med bacon, rosiner og pinjekerner. Den er så god, og så passer den fint som tilbehør til en bøf eller steg. Hvis det skal være ekstra luksus, kan jeg anbefale flødekartofler med timian til.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæstemad eller weekend-mad er disse små macaroni and cheese som jeg har lavet i en muffinform. De er så lækre og plejer altid at være et hit hos vores gæster.

Søndag:
Søndag spiser vi som i de andre uger rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud i køleskabet og gjort klar til en ny uge.

Ugens bagning og lækkerier:
Jeg har masser af opskrifter på boller på bloggen. Men for tiden er det de her koldhævede boller med knækkede hvedekerner, som jeg bager mest. De er bløde og let fugtige og med en sprød skorpe. Rør dejen sammen om aftnen, så er bollerne klar til at blive bagt om morgnen.

PRINT – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi alle kan se den.

PRINT – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.