Madplan uge 43 - 2020
Madplaner

Madplan uge 43 – 2020

Madplan uge 43 - 2020

Madplan uge 43 – nem madplan til familien.

Lidt forsinket på grund af efterårsferien er madplanen for næste uge klar til jer.
Søren og jeg har arbejdet lidt på skift, og drengene har haft fri hele ugen. Jeg nåede derfor ikke at gøre madplanen klar i går fredag formiddag, som jeg ellers plejer. Men her er den så, og det bliver da en en uge med temmelig mange lækre retter, synes jeg.

Der er både en opskrift på pariserbøf i en børnevenlig udgave, en carbonara med kylling, svenske kødboller med kartoffelmos og flere andre gode retter.
Meld endelig tilbage her eller på Facebook hvis I prøver opskrifterne. I må selvfølgelig også meget gerne dele billeder på Instagram. Det er så hyggeligt at se opskriftenerne blive
brugt :-)

Om madplanen

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 43 (19. oktober – 25. oktober 2020)

Mandag:
Den første dag i ugen lyder menuen på cheeseburger quesadillas med ost, kød, salat og hjemmerørt dressing. En nem og god hverdagsret som altid hitter herhjemme.

Tirsdag:
Pariserbøf i en børnevenlig udgave med bøf på toastbrød med salat og sepjlæg. Ved siden af er der serveret små syltede agurker, ketchup, rødbeder og rødløg.

Onsdag:
Onsdag bliver ugens pasta-dag med denne kyllinge carbonara. En pastaret med lange spaghettier, kyllingfilet, ost, fløde og æggeblommer. Retten kan serveres sammen med en salat, et godt brød eller gnaver-stænger til.

Torsdag:
På torsdag er der spidskålslasagne på madplanen. En klassisk lasagne med ost, kød og tomatsovs men med et twist af spidskålsblade. Opskriften er beregnet til cirka 6 personer, så resterne kan eventuelt gemmes til aftensmad eller frokost, hvis I ikke er så mange der skal spises med.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på svenske kødboller med kartoffelmos, sovs og tyttebær. De små hjemmelavede kødboller smager noget så lækkert, og så skal der selvfølgelig være mos til ;-)

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er hjemmelavet pizza efter opskriften på nem pizzadej. I kategorien pizza kan I finde en masse ideer til topping.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er disse koldhævede boller med gulerødder og havregryn. En opskrift som vi har brugt igen og igen. Bollerne bliver så gode, luftige og bløde og så kan de kommes i fryseren. Jeg har flere varianter af opskriften på bloggen både med og uden gulerødder og med flere korn.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar