Madplan uge 41
Madplaner

Madplan uge 41

Madplan uge 41

Tak for den pæne modtagelse af sidste uges madplan. Jeg kan se, at der er rigtig mange, som har været inde og kigge på den, og det er jo bare så dejligt, når jeg hører, at I kan bruge den :-)

I næste uge har jeg planer om en masse lækre efterårsretter, og under “ugens bagning og lækkerier” linker jeg til bagte kastanjer.

Som altid må I meget gerne stille spørgsmål eller komme med kommentarer til opskrifterne. Jeg får meget tit spørgsmål på Instagram under billederne eller som privat beskeder. Jeg svarer altid, men hvis I skriver her kan andre også se og gøre brug af spørgsmålene og kommentarerne.

Jeg håber, at I får en rigtig dejlig uge, og at I kan bruge denne uges madplan.
I den efterfølgende uge kommer der ingen madplan på grund af efterårsferien, men den er tilbage igen i uge 43.

Madplan uge 41

Mandag:
De kolde morgner er kommet, og jeg er begyndt at tænke i efterårsretter.
Denne her linsegryde med oksekød, grøntsager, kartofler og grønne linser er rigtig god. Den smager godt, mætter og varmer og så er den samtidig prisvenlig.

Tirsdag:
Vi spiser mange avocadoer herhjemme. Det er lidt sjovt for mig at tænke på, da jeg for få år siden slet ikke brød mig om avocadoer. Nu kan jeg spise avocadoer til næsten alt, og både Søren og jeg er vilde med denne chef’s salad med kylling og avocado.
Det kan godt være, at den ikke ser ud af meget, men jeg lover at den er god.
Når vi spiser salat på denne måde, får Malte rugbrødsmadder, eller også får han kogte pastaer og kylling og grønt ved siden af. William vil gerne have salater, men det er Malte ikke så begejstret for.

Onsdag:
Da William var lille var millionbøf hans yndlingsret. Jeg kan nu også rigtig godt lide det, men måske fik vi alligevel lidt for meget kartoffelmos i den periode ;-) Nu er det længe siden, vi har fået det, så den skal på næste uges madplan.

Torsdag:
Chili con carne er en af de retter som vi også altid spiser om efteråret. Da børnene var helt små lavede jeg børnevenlig chili con carne, men nu laver jeg denne chili con carne med kidneybønner og toppet med persille og creme fraiche. Den er ikke for stærk, tør jeg godt at love. Vi er nemlig ikke til meget krydret mad – er man det, kan den selvfølgelig piftes mere op.

Fredag:
En af mine yndlingsretter er stegt flæsk med persillesovs, og vi får det alt for sjældent!
Jeg laver kødet i ovnen, og sovsen laver jeg enten med en blanding af piskefløde og mælk med madlavningsfløde.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæstemad er denne pæresalat med feta og karamelliserede valnødder. Den får jeg altid stor ros for, når vi har gæster, så det er en salat, jeg laver med stor glæde.

Søndag:
Søndag er som jeg skrev i sidst uges madplan vores “reste dag”.
Her bruger vi små rester fra køleskabet, som vi ikke har nået at bruge i løbet af ugen og mad fra fryseren. Vores fryser har det med at blive ret fyldt, og det er jo bare om at få det brugt.

Ugens bagning og lækkerier:
I løbet af ugen har jeg tænkt mig at lave bagte kastanjer med smør og salt.
Det smager virkelig lækkert, og hvis ikke I har prøvet det, kan det bestemt anbefales.
Jeg tænker, at jeg vil lave dem i weekenden, og så skal vi hygge med varme kastanjer, te og stearinlys.

PRINT – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi alle kan se den.

PRINT – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar