Madplan uge 40
Madplaner

Madplan uge 40

Madplan uge 40

Velkommen til en helt ny kategori her på bloggen – Madplaner.

Jeg har flere gange overvejet at dele madplaner, men jeg vidste ikke, om det var noget, der var interesse for. Derfor lavede jeg en meningsmåling på min Instagram og Facebook profil, hvor jeg spurgte jer. På Facebook svarede 97% ja til madplaner, og på Instagram var det lige så højt.
Efter meningsmålingen fik jeg en del beskeder med ønsker til, hvilken ugedag madplanen skulle komme på bloggen. Dem har jeg selvfølgelig læst og svaret på. Efterfølgende har jeg besluttet at dele madplaner hver fredag formiddag, så flest muligt har mulighed for at handle ind i weekenden.

Her under kan I se næste uges madplan som er gældende for mandag til søndag. Hjemme hos os bytter jeg nogen gange rundt på et par af dagene – afhængig af hvordan vores eftermiddage ser ud. Det kan I jo også tilpasse, så det passer bedst til jeres uge, eller I kan nøjes med at bruge madplanen som inspiration.

Madplan uge 40

Mandag:
Hakkebøffer med pandesovs med kartoffelmos eller kogt pasta til + gnavergrønt.
Vi spiser meget ofte grøntsager skåret ud i stave. Det er nemt, og så kan børnene godt lide, når de selv kan vælge.

Tirsdag:
Tirsdag skal vi have bønnefritter og hjemmelavede kyllingenuggets. Det var så stort et hit med kyllingenuggets, sidst jeg lavede dem. Så dem skal vi have igen.

Onsdag:
Spidskålsgryde med hakket oksekød, grøntsager og krydderier.

Torsdag:
William har i flere uger sagt, at han gerne ville have “vand-pandekager”. Det kalder vi de vietnamesisk forårsruller, som man laver af rispapir og fylder med grøntsager og kød. Det er en af Williams yndlingsretter, så den skal på ugens madplan.

Fredag:
Fredag er vores hygge-dag, hvor vi tit får noget ekstra lækkert til aftensmad. Om aftnen ser drengene film og spiser fredagsslik. På fredag skal vi have Big Mac burger, og den gælder jeg mig til! Enten køber jeg burgerbollerne, eller også bager jeg store og luftige burgerboller, hvis der er tid til det.

Lørdag:
Lørdag plejer vi at få gæster, holde fødselsdag eller være på besøg hos familie eller venner. Derfor tænker jeg at lørdagens mad bliver en ret eller tilbehør, som jeg godt kan lide at servere for gæster. Denne uge bliver det disse flødekartofler med muskatnød og frisk timian. Jeg elsker flødekartofler, og så kan de jo spises som tilbehør til næsten alt kød.

Søndag:
Søndag spiser vi rester, og hvad der er i fryseren. Jeg synes, at jeg er god til at bruge rester i drengenes madpakker, men der er mad som ikke egner sig i en madpakke.
Det fryser vi ned i løbet af ugen hvis ikke det kan holde sig og spiser om søndagen.
Det er en god måde at få tømt ud på, og har man flere lækre sager tilbage fra ugen, kan det bliver en helt lille tapas-menu.

Ugens bagning og lækkerier:
Når jeg laver vores madplan, køber jeg altid ind til også at kunne bage eller lave noget sødt. Det kan være boller eller pølsehorn til drengenes madpakker, en kage til gæster i weekenden eller en dessert.
I denne uge har jeg planer om at bage sprøde tynde knækbrød. Vi spiser rigtig meget knækbrød her i huset både til morgen og mellemmåltider.

PRINT – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi alle kan se den.

PRINT – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar