Madplan uge 4 - 2021
Madplaner

Madplan uge 4 – 2021

Madplan uge 4 - 2021

Madplan uge 4 – nem madplan til familien.

Så nærmer weekenden sig og jeg har en ny madplan for den kommende uge klar til jer.
Der er blandt andet små indbagte pizzaer, en nem opskrift på kylling i karry og en skøn og farverig salat.

Jeg er gået i gang med en masse oprydning og nye systemer herhjemme. Jeg er træt af rod, og trænger til at få mere styr på huset. De tre andre som jeg bor sammen med deler ikke sammen holdning, de trives meget bedre i rod end jeg gør ;-)

I forrige uge delte jeg billeder på min Instagram profil af vores hylder med lager af toiletpapir, mel, hundemad, rengøringsprodukter med mere. Der er blevet ryddet godt op, og det hele har fået faste pladser i små kasser.
I denne uge delte jeg dette indlæg med “orden i køleskabet” som du kan du læse i linket, hvis du ikke allerede har set det.

God fredag og weekend til jer :-)

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 1 (4. januar – 10. januar 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er pasta-dag med denne pastaret med kylling og champignoner. En nem hverdagsret beregnet til cirka 4-5 personer.

Tirsdag:
Tirsdag er der denne skønne salat med nektariner, feta og karamelliserede hasselnødder. Hvis du ikke kan få fat i nektariner, kan de udskiftes med æbler eller pærer. Salaten spises sammen med kylling i ovnen.

Onsdag:
Onsdag serveres der kylling i karry i ovn. Min yngste søn er vild med karry og kylling, og vi får derfor ofte karryretter. Faktisk har jeg lige lavet endnu en ny variant af kylling i karry som kommer på bloggen i næste uge.

Torsdag:
På torsdag er der millionbøf med bagt kartoffelmos. Der bliver en ret stor portion, og der kan eventuelt serveres en råkost eller salat ved siden af. Er I ikke så mange i familien, kan der måske blive mad til to dage.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på burger bowl. En virkelig lækker salat med bøf, ost, pomfritter, grøntsager, avocado og aioli.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er små indbagte pizzaer med serrano, pesto og parmesan. De er så lækre og kan både spises som frokost eller aftensmad. Til aftensmad kan de serveres sammen med en pastasalat eller spises som tilbehør til suppe.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er flødeboller. De her er lavet med en bagt marcipanbund og dyppe i et godt lag mørk chokolade – mums.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar