Madplan uge 3
Madplaner

Madplan uge 3

Madplan uge 3

Så blev det fredag igen og tid til en ny madplan. Denne her uge har været lidt hård synes jeg. Jeg har haft svært ved at falde i søvn i ordentlig tid om aftnen efter juleferien, og derfor har jeg været alt for træt om morgnen. Jeg glæder mig til foråret og de mere lyse morgner. Så er det altid meget lettere at vågne, synes jeg.

I weekenden skal vi male Williams værelse. Jeg gik i gang med et større maler-projekt i efteråret i vores hus. Jeg tager et værelse af gangen, og så må det tage den tid det tager. Williams værelse har trukket noget ud, da det har taget rigtig lang tid at få malet vindueskarme og få købt nye passende gardiner. Jeg håber, at vi når et godt stykke videre i weekenden, så der snart kan blive fint og hyggeligt der inde.
Skal I lave noget spændende i weekenden?

Madplanen for næste uge ser helt god ud synes jeg efter at have sammensat den.
Der er både en frisk og farverig råkost, hjemmelavet pizza, majskolber i ovnen, mexicansk pastaret og en masse andet lækkert.
Jeg håber, at I kan bruge den og som altid skriv endelig hvis I har spørgsmål.
God weekend :-)

Madplan uge 3

Mandag:
Denne råkost med rødbede og gulerod er rigtig god. Jeg tror, at jeg vil lave ovnkartofler til og grillede kyllingespyd med marinade. Vi har vores gasgrill stående ved terrassen, så den er egentlig nem lige at gå til. Hvis det er koldt vælger jeg dog nok at lave kyllingespydene i ovnen – de skal ikke have mere end 10-15 minutter i ovnen.

Tirsdag:
Pastaretter kan vi alle fire godt lide, og jeg har virkelig lavet mange forskellige pastaretter igennem årerne. Her er det en mexicansk pastaret med pastaskruer, taco krydderi, salsa og ost. Jeg har selv lavet taco krydderi mix til retten, men hvis tiden ikke er til det, kan en købe taco mix også fint bruges.

Onsdag:
Onsdag bliver det hakkebøffer med pandesovs med enten ris eller kartoffelmos til og så forskellige gnaver-grønt af gulerødder, agurk, små tomater og peberfrugt.

Torsdag:
Torsdag skal vi have hjemmelavet pizza. Jeg plejer at bruge min opskrift på nem pizzadej eller den lidt grovere variant nem pizzadej med rugmel. Der bliver to store pizzaer med lidt tyk bund eller tre tyndere bunde ud af opskriften.
Tit laver vi en hvid pizza med kartoffel og en med pepperoni. For et par uger siden lavede jeg Hawaii-pizza med skinke og ananas og den var nu også god.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på burgere og majskolber i ovnen. Vi får jævnligt burgere, og for at det ikke altid skal blive det samme varierer jeg tilbehøret til burgerne.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er plankebøf med kartoffelmos, bønner og hvidløgssmør. Det er virkelig længe siden, at vi har fået plankebøf både på restaurant og der hjemme. Søren elsker plankebøf, og jeg ved at han bestemt ikke protesterer, hvis den står på ugens madplan ;-)

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt lidt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning er disse små lækre blåbær pandekager. Jeg har lavet dem et par gange til morgenmad, men de kan også sagtens bruges som en dessert.
Enten kan de spises med skyr, græsk yoghurt eller cremefraiche til. Skal det være lidt ekstra lækkert, smager det også godt med en kugle vaniljeis til.

PRINT – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi alle kan se den.

PRINT – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle? Her kan du læse, hvordan vi gør –  indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar