Madplan uge 3 - 2021
Madplaner

Madplan uge 3 – 2021

Madplan uge 3 - 2021

Madplan uge 3 – nem madplan til familien.

Jeg er blevet færdig med hjemmeskole for Malte. William har online-undervisning, og Søren sidder i telefonmøde, så nu har jeg tid til at lave en madplan til jer.

Jeg har overvejet om et par af madplanerne skal have et tema som “sund mad, mad på 30 minutter eller pastaretter”. I må endelig skrive, hvis der er stemning for det, og ellers tror jeg, at jeg forstætter med madplanerne som de er nu.

Imens jeg skriver kan jeg se solen ude i haven. Det er rigtig koldt i dag, men det har været så dejligt lyst, og det er skønt at se solen fremme. Vi burde gå ud at gå en tur, men det er tiden ikke til lige nu. Det må blive i weekenden som jo heldigvis er lige om hjørnet.
Rigtig god weekend til jer alle.

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 1 (4. januar – 10. januar 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er der spansk tortilla. En lækker kartoffel-æggekage som kan spises sammen med en salat. Rist eventuelt lidt bacon eller parmaskinke som æggekagen kan toppes med.

Tirsdag:
Tirsdag er der ramen suppe med kylling. Det er en ny opskrift her på bloggen. Suppen har en masse skønne grøntsager, nudler og marineret kylling.

Onsdag:
Onsdag serveres der kyllingesalat med avocado og solsikkekerner. En dejlig måltidssalat som kan serveres sammen med pastaskruer eller brød til.

Torsdag:
På torsdag hjemmelavet flødeost med krydderurter. Osten kan spises på bagels eller flute. Kom eventuelt også skinke, salat og tomater i så det mætter mere og bliver til en sandwich.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på spaghetti med kødboller. De lækreste hjemmelavede kødboller med persille og parmesanost og en cremet tomatsovs.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er bagekartofler med timiansmør. Serveres gerne sammen med en god oksesteg og salat til.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er hjemmebagte fastelavnsboller med creme og glasur. Der bliver 12 gammeldags-fastelavnsboller ud af opskriften.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar