Madplan uge 2

Madplan uge 2

Så kom hverdagen i gang igen efter en dejlig lang juleferie.
Vi har fået slappet af, haft nattøjs-dage, sovet længe, julehygget og haft besøg af familien juleaften og til julefrokost.
William og Malte syntes, at det var lidt svært at komme op og i skole i går. Heldigvis starter vi ud med en ganske kort uge, da det jo allerede er weekend lige om lidt.
Har I haft en god jul og juleferie? :-)

Som nævnt i sidste års madplan er jeg tilbage med madplaner igen. Jeg håber selvfølgelig stadig, at I har lyst til at læse med og gøre brug af madplanerne.
Til nye læserne kan jeg fortælle, at vi næsten altid starter ugen ud med en nem og hurtig ret om mandagen. Om fredagen gør vi ofte lidt mere ud af maden, og under lørdag kommer jeg med inspiration til gæste/weekend-mad. Søndag spiser vi rester og får tømt ud i køleskabet og fryseren. Derudover deler jeg også hver uge en opskrift på noget sødt, snack eller hjemmebag til weekenden.

Nederst i indlægget linker jeg til min madplansskabelon, fryserskabelon samt tipper om indkøb til en uge af gangen. I er altid velkommen til at spørge og kommentere nederst på siden.

Madplan uge 2

Mandag:
Jeg elsker cæsarsalat og denne cæsarsalat med kylling og bacon er en af mine favoritter. Den er toppet med parmesanost i flager, og så er der tynde skiver brød vendt på panden i lidt smør ved siden. Lækkert og sprødt.

Tirsdag:
Som jeg har nævnt et par gange før, så er Malte meget glad for æggepandekager.
De består af få ingredienser og laves ganske tynde på en pandekagepande. Man kan fylde dem med grøntsager, oksekød, kylling, fisk, bacon, ost eller hvad man allerhelst vil have i.

Onsdag:
Det er så længe siden, at vi har fået biksemad. Denne biksemad med jordskokker, synes vi er rigtig god. Den kan fx. spises sammen med spejlæg, rødbeder og ærter.

Torsdag:
Torsdag skal vi have oksekødsfad med kartofler og rosmarin. Retten kan serveres sammen med et godt brød eller en salat til.

Fredag:
Denne indisk dahl med myntedressing og hjemmebagte pandebrød er noget så lækker. Der er så mange lækre krydderier i som dufter og smager herligt. Det er en ret som både luner og mætter godt.

Lørdag:
En af dette nytårs mest populære opskrifter var denne opskrift på små pommes Anna. De smager nu også rigtig godt, og så er de perfekte som tilbehør til gæste eller weekend-maden.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt lidt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning er disse trekornsboller med solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø. De er virkelig gode, og jeg har bagt dem mange gange. De egner sig godt på morgenbordet i weekenden, men de er også gode i madpakken som sandwichboller. Bollerne kan fryses, og de er næsten som nybagte, hvis de bliver lunet efter frys.

PRINT – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi alle kan se den.

PRINT – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle? Her kan du læse, hvordan vi gør –  indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.