Madplan uge 2 - 2021
Madplaner

Madplan uge 2 – 2021

Madplan uge 2 - 2021

Madplan uge 2 – nem madplan til familien.

Så gik den første uge i det nye år. En uge med to voksne der arbejder hjemme og to i hjemmeskole. Det er noget af en øvelse at få det hele til at gå op.
Hvordan er det gået hjemme hos jer?

På næste uges madplan er der en nem og lækker pastaret med hvidløg og bacon. Der er en skøn minestronesuppe og små skønne kager til fredags- eller weekendhygge.
Jeg håber, at I kan bruge det og husk at i altid gerne må komme med forslag til madplanen.

Rigtig dejlig weekend til jer. Har I fået sne i denne uge? Vi har fået en del, men der må da gerne komme mere, så børnene igen kan komme ud og kælke :-)

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 1 (4. januar – 10. januar 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er ugens pasta-dag og der er der spaghetti med hvidløg og bacon. En simpel og nem opskrift som kan serveres sammen med en salat eller et godt brød til.

Tirsdag:
Tirsdag er der minestronesuppe med grøntsager, bacon og dejlige krydderier. Suppen kan spises sammen med flute eller brød til.

Onsdag:
Onsdag serveres der børnevenlige frikadeller, ovnkartofler og salat med tomat og agurk. Resterne af frikadellerne kan fryses eller gemmes til rugbrødsmadder til frokosten dagen efter.

Torsdag:
På torsdag quesadillas med pepperoni og ris. De kan også laves med oksekød, skinke eller kylling. Jeg kommer med lidt flere ideer over opskriften.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på hjemmelavet pizzasandwich med kebab, salat og grøntsager. Kom lige det fyld i som du synes allerbedst om.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er kylling i fad med oliven og citron. Maden passer sig selv i ovnen, og imens er der tid til at tilberede tilbehøret. Så kan man koge ris, pasta, kartofler eller lave en god salat til. 

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er små lækre sarah bernhardt kager. De har en makronbund, chokoladetrøffelcreme og dyppet i mørk chokolade.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar