Madplan-uge-14-2021
Madplaner

Madplan uge 14 – 2021

Madplan-uge-14-2021

Madplan uge 14 – nem madplan til familien.

Her kommer madplanen til næste uge. Jeg håber, at du har haft et par dejlige fridage, hvis du har været så heldig at have ferie? Vi har haft lidt en blanding herhjemme. Drengene har haft fri, og Søren og jeg har arbejdet lidt men også holdt fri.
I dag har vi fået byttet rundt på to værelser her hjemme, som i et stykke tid har været planlagt. Vi ville også have malet et rum, men det tvivler jeg nu på, at vi når. Vi har lovet børnene, at vi skal holde vores egen lille påskefrokost bare os fire. Det skal nok blive hyggeligt og med god mad og dessert.

På madplanen for næste uge er der blandt andet en skøn frugtsalat med råcreme og chokolade, en burger, mørbrad med sovs og en masse andet lækkert.

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 13 (5. april – 11. april 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er der sikkert mange som har planer om påskefrokost, så derfor vil jeg linke til dette skriv med opskrifter til påskefrokosten.

Tirsdag:
Tirsdag er der low carb carbonara på madplanen. En rigtig lækker ret hvor den almindelige pasta er skiftet ud med squash-pasta. Jeg laver den nogen gange som en blanding af pasta og squash, men man kan også lave den lige som her.

Onsdag:
Onsdag spises der rugbrødsmadder. Find eventuelt inspiration her – hjemmelavet smørrebrød.  

Torsdag:
Er der min opskrift på smørstegt spidskål med flagesalt, oksepølser med ketchup til og en enkel salat med iceberg, tomat, agurk og feta.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på ciabatta-burger med krydret bøf. En rigtig god burger hvor kødet krydres, og der er brugt ciabatta-brød i stedet for burgerboller.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er i denne uge mørbrad i flødesovs med kogte ris til. En skøn ret som hele familien rigtig godt kan lide.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er denne frugtsalat med råcreme og chokolade. Den skal vi have til påskefrokosten, da det altid er en tradition med frugtsalat til påske og jul her i huset.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar