Madplan uge 12 - fryseegnet mad
Madplaner

Madplan uge 12 – fryseegnet mad

Madplan uge 12 - fryseegnet mad

Ligesom sidste uge har denne uges madplan også et tema.
Jeg har valgt, at temaet denne gang skal være fryseegnet mad. Lige præcis den slags opskrifter var der store efterspørgsel på i min lille spørgerunde på Instagram for et par uger siden.
Der var flere som der skrev til mig, at de var på barsel og gerne ville lave retter som kunne fryses ned. Så var der nemt mad i fryseren, når den lille var kommet til verden. Det synes jeg var en super god idé, og så tænkte jeg, at der sikkert var masser af andre som også kunne gøre brug af fryseegnet mad. Det kunne da være oplagt på travle dage, hvor man måske har trætte børn eller har haft en sen og lang dag på jobbet.

Så her kommer madplanen for uge 12 med med fryseegnet mad. Inden da vil jeg lige dele et par tips til, hvordan jeg plejer at fryse mad ned. I må som altid gerne spørge og komme med kommentarer i kommentarfeltet :-)

Tips til at fryse mad ned:
Jeg fryser altid de nybagte boller ned, så snart når de er kølet af. Så kommer jeg dem i poser med en clips på, da jeg synes, at de holder sig bedst på den måde.

Rester efter aftensmaden kommer jeg i glasbeholdere med låg som kan tåle at komme i ovnen eller microovnen. Det gør det noget nemmere, end at man først skal til at tø maden op og komme den over i andre fade og skåle.

Lasagne og pizza skærer jeg over i små dele som passer til en portion. Det gør det nemt at tage den mængde op som jeg/vi skal bruge til frokost eller madpakken.

Madplan uge 12 – fryseegnet mad

Mandag:
Den første opskrift som jeg vil dele med jer er hjemmelavet lasagne med bechamelsovs. Opskriften giver en ret stor portion og lasagnen kan nemt skæres ud i mindre stykker og fryses ned.

Tirsdag:
Drengene elsker kylling i karry, så det får vi ofte. Er der rester af kyllingen og sovsen, kommer jeg dem i fryseren. Kogte ris kan også godt fryses, de skal dog opvarmes rigtigt (læs mere om det ved at søge på “fryse ris” i Google). Jeg synes ikke at risene får en dårlig konsistens af at blive frosset ned, så genopvarmer man dem korrekt, mener jeg godt, at man kan gøre det.

Onsdag:
Vi fryser altid pizza ned. Så er der til børnenes madpakker eller nem gang frokokost eller aftensmad en dag. Jeg bruger ofte min opskrift på nem pizzadej, og den kan også fryses ned. Del dejen i 2-4 kugler alt efter hvor store pizzaer du ønsker. Så er dejen lige til at tage op af fryseren og rulle ud, inden du kommer dit favorit-fyld på.

Torsdag:
Suppe kan også sagtens fryses. Se min opskrift på cremet og mild tomatsuppe her.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag har jeg sat store og luftige burgerboller på. Jeg får altid så stor ros af gæster, når jeg laver disse burgerboller. De er noget så lækre, de mætter godt, og så kan de naturligvis også fryses.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er i denne uge en kage. De her cookies med chokolade kan nemlig også fryses, eller det vil sige dejen kan. Så hvis du vil gøre det rigtig nemt, kan dejen trilles til kugler, og så skal de bare lægges på en bageplade og tø op inden bagning. Så er det nemt at byde gæster og barsels-gæster på nybagte cookies.

Søndag:
Søndag spiser vi som altid rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning er disse trekornsboller. De kan bruges i madpakken, til morgenmad eller laves til sandwich med lækkert fyld af grøntsager og pålæg. Så er der nem aftensmad på en af de travle dage. Trekornsbollerne kan ligesom næsten alle mine andre opskrifter på boller fryses.
Læs mere øverst oppe i teksten hvor jeg kommer med tips til at fryse mad ned.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar