Madplan-uge-10-2021
Madplaner

Madplan uge 10 – 2021

Madplan uge 10 – nem madplan til familien.

Så gik første uge i marts og der har da været flere dage med så fint vejr og solskin. Her var det ret koldt i morges, da Malte skulle i skole. Minus 3 grader minder ikke ligefrem om forår, men her op af dagen er det klaret op, og solen er kommet frem.

Bag mig kan jeg høre William og en ven som er i online hjemmeskole sammen i dag. Malte er også kommet hjem, da han har kort skoledag om fredagen. Så inden længe har børnene weekend. Det har Søren og jeg selvfølgelig også, der går nok bare et par timer endnu. Det jeg ikke når om dagen, må jeg indhente i aften og resten af weekenden.

Men først vil jeg få delt næste uges madplan med jer. Det er madplanen for uge 10 som gælder fra mandag den 8 marts til den 14 marts. Rigtig dejlig weekend til jer alle.

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 10 (8. marts – 14. marts 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er der salat med spidskål – en så lækker salat som kan spises som tilbehør til fx kylling eller bøffer. Men salaten kan også bruges som en frokostsalat sammen med et stykke brød eller rugbrød.

Tirsdag:
Ugens pasta-dag bliver tirsdag med carbonara. Det kan Malte så godt lide, og han bliver altid glad når der er bacon til maden og ikke mindst sovs og pasta ;-)

Onsdag:
Onsdag serveres der nem og lækker mexi-salat med hakket oksekød, majs og krydderier. Der kan også tilføjes bønner eller ris i salaten, hvis man synes, at der skal lidt mere i.

Torsdag:
På torsdag er der omelet med sprød serranoskinke. Omeletten kan spises med salat til, grøntsager i stave, ost og avocado.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs. En skøn efterårs- eller vinterret som kan spises med ris eller kartoffelmos til.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er i denne uge min opskrift på en rigtig god tzatziki. Perfekt som tilbehør til græske retter, til pandebrød eller græske kødboller.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er min opskrift på chokolademousse. Den er pyntet med luftig flødeskum og små fine chokolade-hjerter.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar