Madplan uge 1 - 2021
Madplaner

Madplan uge 1 – 2021

Madplan uge 1 - 2021

Madplan uge 1 – nem madplan til familien.

Så er madplanen for næste uge klar til jer. Den gælder fra mandag den 4. januar til søndag den 10. januar 2021. Det er helt underligt at skulle skrive 2021, men det bliver godt at komme i gang med et nyt år. Jeg håber, at I har haft en dejlig jul og godt nytår, selv om det har været anderledes, end det vi kender.

De kommende uger bliver her hjemme præget af hjemmeskole, og så skal både Søren og jeg selvfølgelig også arbejde hjemme. Det bliver uden tvivl svært at få til at gå op, men det er I sikkert mange som kan nikke genkendende til.

På madplanen for den kommende uge er der en dejlig pastaret, en opskrift på græske kødboller, tapas for 2 og en masse andet godt. Jeg linker til opskrifterne under hver ugedag.

Om madplanen.

Madplanerne vil være tilpasset årstiden og de grøntsager og frugt som er i sæson – men med plads til justeringer.

Der vil være flest nemme hverdagsretter på madplanen som ikke tager lang tid at lave. Så vil der være en ugentlig dag med pasta, det kan både være som varm ret eller i en salat.

Fredag vil være ugentlig hygge-dag med et måltid som tager lidt længere tid at tilberede, og det vil også være denne dag, jeg vil sætte vores livretter på.
Lørdag er sat af til inspiration til gæste- eller weekendmad og søndag bruges rester fra køleskabet og fryseren.

Har du spørgsmål kan du skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden. Du er også velkommen til at skrive, hvis du har ønsker eller ideer til madplanen.

Madplan uge 1 (4. januar – 10. januar 2021).

Mandag:
Den første dag i ugen er der pasta med chorizo og tomater. En nem og lækker pastaret med parmesanost og ristede græskarkerner.

Tirsdag:
Tirsdag er der græsk salat med feta. Salaten kan serveres med ovnkartofler til og kylling eller græske kødboller.

Onsdag:
Onsdag serveres der svensk pølseret med grøntsager. Sammen med kartoflerne har jeg tilsat gulerødder og pastinakker for at få ekstra grøntsager ind i retten.

Torsdag:
På torsdag salat med avocado og crispy kylling. Kyllingen er vendt og paneret i æg, rugmel og cornflakes. Hvis der mangler lidt ekstra til de mindste børn, kan der koges pastaskruer ved siden af, og salaten kan deles op i små skåle.

Fredag:
Fredag som er vores hygge-dag står den på millionbøf med kartoffelmos. Det var Williams yndlingsret, da han var lille, og nu er det blevet til en af de retter, som Malte er vild med.
Lav eventuelt en større portion og gem til om søndagen.

Lørdag:
Ugens inspiration til gæste- eller weekendmad er tapas for 2. Mængderne kan tilpasses hvis I er flere som der skal spise med, og ellers kan det jo være en lille hyggestund, når børnene er kommet i seng.

Søndag:
Søndag spiser vi rester fra køleskabet og fryseren. Får tømt ud af de ting vi har i fryseren, inden der kommer for meget og får gjort klar til en ny uge.
Se for øvrigt min fryserskabelon længere nede i teksten. Den gør vi ofte brug af, og jeg synes den er god til at skabe overblik.

Ugens bagning og lækkerier:
Ugens bagning (eller lækkerier) er min saltmandler. Det er en opskrift, som jeg bruger igen og igen, da mandlerne kan bruges på så mange måder. Som en snack om eftermiddagen, til morgenmaden, i madpakken, på salater eller risretter eller som en sundere aftens-snack.

Print – Skabelon til madplan
Her kan du printe min skabelon til madplan og efterfølgende selv udfylde den.
Vi har vores madplan hængende i køkkenet, så vi nemt kan se den.

Print – Fryserskabelon
Få ryddet op og sorteret fryseren. Her kan du printe min fryserskabelon – spar tid og penge.

Se tidligere madplaner her
Madplaner

Læs også – indkøb til en uge
Er du træt af at bruge for meget tid på at handle?
Her kan du læse, hvordan vi gør – indkøb til en uge.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar