madpandekager
Aftensmad

Madpandekager

madpandekager

Store tynde og lækre madpandekager som kan fyldes med kød, kylling, grøntsager, ost og forskellige dressinger. Jeg har lavet pandekagerne på en stor pande, så der var plads til masser af fyld og til at folde dem.

Jeg har et væld af gange lavet æggepandekager, for det kan begge børn så godt lide. Specielt Malte som er meget glad for retter med æg.

Denne gang fik jeg i stedet lyst til at lave madpandekager til aftensmad. Helt klassiske og nemme madpandekager som kan fyldes med grøntsager og kød. Vi fik dem i en mexicansk udgave med lækkert kød, friske grøntsager, nachos og dressing. Den opskrift skal jeg nok også dele en af de kommende dage.

Hjemmelavet madpandekager kan også spises i kødfri udgave med en god salat i, kål, falafler, hummus eller stegte grøntsager på panden. Under opskriften kommer jeg med lidt flere forslag til forskellig fyld til madpandekager.

Pandekage opskrift.

I min pandekager opskrift er der brugt æg, letmælk, hvedemel, salt og vand. Der skal ikke tilsættes fedtstof i dejen, men der skal bruges smør, når dejen skal laves på panden.

Madpandekager

Antal 5 stk.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 dl letmælk
  • 200 g hvedemel
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 0,5 dl vand
  • Smør til at stege i

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk sammen.
    Tilsæt hvedemel og salt og pisk igen. Kom derefter vand i og pisk det sammen. Dejen ser ret flydende ud, men det skal dem være for at lave de store tynde madpandekager.
    Kom smør ud på en stor pande. Den pande som jeg har brugt måler 28 cm. i diameter i bunden.
    Brug en lille kop eller sovseske til at øse dejen op med. Der skal fordeles et tyndt lag ud på hele panden. Hæld langsomt dejen ud på panden imens den vippes så dejen fordeler sig.
    Pandekagerne skal være helt tynde. Så der kan komme fyld i og de kan foldes.
    Bag pandekagerne på begge sider. Vend dem med en paletkniv.
    Der bliver 5 store pandekager ud af denne portion. Bag eventuelt dobbelt eller flere hvis du skal bruge mange.
pandekager til mad
nemme madpandekager

Pandekage dej.

Pandekagedejen består af få ingredienser og giver lækre tynde og bløde pandekager. Det er vigtigt at dejen piskes godt sammen, og at der ikke kommer for meget dej ud på panden, når pandekagerne laves. Jeg har brugt en stor pande til at lave pandekagerne på. Der kan selvfølgelig også bruges en mindre pande, hvis ikke der ønskes helt så store pandekager.

Store madpandekager.

Som tidligere nævnt bliver der 5 pandekager ud af opskriften. Du kan nemt justere opskriften, ved at trykke på nummeret i feltet “antal”. Så rettes opskriften til, til det ønskede antal.

Forslag til fyld:

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar