Madpakker til børn
Frokost

Madpakker til børn

Madpakker til børn

Madpakker til børn – gode madpakke ideer.

Madpakker til børn – tips og ideer til sunde madpakker til børn. Rugbrødsmadder til børn, hjemmebag til madpakken og formiddagsmad samt frugt og grøntsager.

På Instagram deler jeg jævnligt billeder af Williams madpakker.
Jeg synes selv, at det er så hyggeligt med madpakke-billeder, og jeg får tit nye ideer og inspiration fra jer der følger mig.

På Williams skole skal de have formiddagsmad med, som de kalder 10-mad og så en madpakke til frokosten. Frokosten spiser de altid inden for på skolen, men formiddagsmaden tager børnene af og til med ud på legepladsen.

William er ikke den store rugbrøds-spiser, så derfor får han tit andre former for brød og boller med også / eller i stedet for rugbrød. Til gengæld har jeg en dreng, som er meget glad for grøntsager, så det får han altid med. Vi har tit små rester af grøntsager tilbage fra aftensmaden, og det kan nemt og hurtigt blive til en lille salat, råkost, ris eller pastasalat.

Se også: 10 opskrifter på formiddagsmad til børn – små pizzaer til madpakken –
8 gode opskrifter til madpakken – 10 tips til madpakken og indpakningen og denne side madpakker hvor jeg samler alle mine madpakke-opskrifter.

Her under har jeg beskrevet, hvad William plejer at få med med i sine madpakker.
I er som altid velkommen til at skrive nederst i indlægget og stille spørgsmål, og jeg vil også meget gerne høre fra jer med flere tips og ideer til madpakker til børn.

Ideer til en sund madpakke til børn.

Frugt:
William har altid en eller to stykker frugt med i madpakken. Det er typisk pære, æble, banan eller forskellige bær. Jeg skærer ikke frugten ud, da jeg ikke synes, den holder sig godt udskåret.

Smoothies:
William elsker at få smoothie med. Så når der er tilbud i butikkerne på smoothies, han skal på tur med skolen, eller jeg bare gerne vil forkæle ham, så kommer der en smoothie med i madpakken.

Salami og ostestænger:
I perioder får William salamistænger med, og han synes allerbedst om dem med chili. Han er ikke så glad for ostehapser, så derfor skærer jeg ofte ostestave af en almindelig skæreost.

Rugbrød:
Vi varierer mellem rugbrød fra butikkerne og bageren. Det er mest mørkt rugbrød med kerner, som vi alle fire bedst kan lide.

Pizza og pizzasnegle:
Pizza og pizzasnegle er altid et hit i madpakken, selv om jeg nok ikke kommer til at forstå den med kold pizza. Men det synes William er så godt ;-) Så når jeg har bagt pizza, eller vi har købt pizza ude, gemmer vi et stykke til madpakken.

Pølsehorn:
Pølsehorn har jeg bagt i mange forskellige varianter og der er flere opskrifter på bloggen. Jeg køber også pølsehorn til fryseren, hvis ikke jeg har nået at fylde op i fryseren.

Tortillapandekager:
Får William også med i madpakken, når der er en rest tilbage fra aftensmaden. Så kan han godt lide at få smørreost i, salatblade og agurkeskiver.

Æg, frikadeller og fiskefrikadeller:
De små fiskefrikadeller plejer jeg at købe, og frikadellerne laver jeg selv.
Der er opskrifter på både store og helt små frikadeller til madpakken på bloggen.

Grøntsager:
Når det kommer til grøntsager er William næsten altspisende. Jeg prøver at variere grøntsagerne alt efter hvad vi har i køleskabet (og haven om sommeren).

Nødder, kerner og figenstænger:
Figenstænger køber vi i perioder, og nødder og kerner har vi stort set altid i huset. Ligesom med grøntsagerne er William nem, da han kan lide det meste.

Yoghurt:
Det er ikke så tit, at William har yoghurt med, men ser jeg små yoghurter på tilbud, plejer jeg at købe et par stykker til ham. Så får han en lille ske med ved siden af hvis ikke det medfølger.

Majskiks:
Både William og Malte er glade for riskiks. Men da jeg fandt ud af, at Fødevarestyrelsen fraråder riskiks til børn gik vi over til majskiks. Vi kalder dem stadig riskiks, og drengene spiser dem lige så glædeligt som de andre.

I kan se mange flere madpakke-billeder på min Instagram profil.

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Lika 13. december 2017 at 09:38

  Rigtig dejligt indlæg. Jeg har en dreng, der nærmer sig børnehave-alderen og i den nye institutuion har forældrene desværre fravalgt en madordning. Men så er det jo godt, at jeg kan kigge herind og komme på en masse ideer – det bliver der brug for.

  • Svar Mie 13. december 2017 at 13:04

   Hej Lika

   Det kan jeg godt forstå, at du er ærgerlig over. Så må du se, om du i stedet kan få lavet nogen gode madpakker til ham :-)

   Tak for din søde kommentar.

   Hilsner fra Mie

  Skriv din kommentar