Jeg har bagt luftige og bløde madpakkeboller med skinke og ost til Williams madpakke.
Det var egentlig lidt en prøve, da vi havde en rest cheddarost i køleskabet. Den skar jeg ud i små tern og blandede i en dej sammen med skinke. Jeg tænker, at man også sagtens vil kunne bruge andre slags oste som gouda eller mozzarella, og hvis man så lige står og har en rest skinke, kan det jo også kommes i.
Bollerne kan godt fryses, og de kan spises som madpakkeboller, eller de kan bruges som tilbehør til en salat eller suppe. Jeg har tænkt mig, at bruge bollerne som 10-mad til William. Han har nemlig altid en formiddagsmadpakke og en frokostmadpakke med i skole. Jeg prøver at sørge for, at der er lidt forskelligt at vælge imellem i formiddagsmadpakken, og der er altid enten rugbrød eller en bolle med sammen med frugt eller grønt. William spiser ikke så meget til morgenmad, så derfor skal han gerne have noget der mætter om formiddagen.
I linket her brød og boller kan I se mange flere opskrifter på gode brød, boller og madpakke-tilbehør.

Madpakkeboller med skinke og ost
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl vand
- 1 spsk. sukker
- 1,5 tsk. havsalt
- 3 spsk. solsikkeolie
- 200 g kogt skinke i strimler
- 200-250 g cheddarost
- 300 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)
- 400 g hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olie.Skær cheddarosten ud i små tern og kom dem i skålen sammen med skinkestrimlerne.Tilsæt begge slags mel lidt af gangen imens dejen røres godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen sammen med.Dejen skal æltes til den er helt blød og har samlet sig i en kugle.Sæt dejen til at hæve i en time med et viskestykke over skålen.Form dejen til 16 boller og sæt dem på to plader med bagepapir på.Lad bollerne efterhæve i 20 minutter inden de kommes i ovnen.Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.
Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.
2 Kommentarer
Ville man kunne bruge 15 gram gær i stedet og så lade dejen koldhæve natten over?
Hej Karina
Ja, det tror jeg godt – det er dog ikke afprøvet. Jeg ville måske nok nøjes med 10 gram gær til hævning natten over.
Vh. Mie