Madboller med havsalt og rosmarin

Madboller med havsalt og rosmarin

For et par weekender siden lavede jeg de her madboller med havsalt og rosmarin til vores aftensmad. De blev gode, og både Søren og drengene var vilde med dem.
De madboller som ikke blev spist under maden, gemte jeg til madpakkerne og eftermiddagsmad. William og Malte er begge så sultne, når vi kommer hjem om eftermiddagen. Jeg tror ikke, at der går en hverdag, uden at de får et eller andet at spise inden aftensmaden. Jeg har prøvet den der med, “I får ikke noget, for så kan I ikke spise aftensmad”, men den går bare ikke herhjemme. Specielt William er overbevist om, at han ikke overlever, hvis han ikke får mad NU, og hans humør bliver altid påvirket, når han er sulten. Så ja, mine drenge spiser inden aftensmaden og faktisk også igen senere på aftnen. Det bliver lidt spændende at se, hvordan det bliver om nogle år, når vi har to (måske endnu mere sultne) teenagere i huset ;-)

Vi spiste madbollerne lune og med smør på. Man kan også sagtens spise dem uden smør, da de er både lækre bløde og også lidt “fedtet” i bunden på grund af olien.
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men jeg vil tro, at de godt kan fryses.

Se også: Italiensk brød med rosmarin og havsalt 

Madboller med havsalt og rosmarin

Opskrift på madboller med havsalt og rosmarin

3 dl koldt vand
25 g gær
1 tsk sukker
1 tsk havsalt
2 spsk olivenolie
500 g Tipo 00 hvedemel (italiensk hvedemel)

3 spsk olivenolie (45 ml)
Rosmarin
Havsalt

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt melet lidt af gangen og rør det hele godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen. Den skal æltes, til den er helt glat og ensartet. Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.

Kom bagepapir ned i en bagform 24 x 36 cm. og form 12 boller ud af dejen.
Sæt bollerne på bagepapiret med en smule mellemrum mellem hver bolle.
Kom et viskestykker over fadet og lad bollerne efterhæve i 45 minutter.

Når bollerne har efterhævet pensles bollerne med olivenolien og der drysses godt med havsalt og rosmarin. Bag madbollerne i midten af en forvarmet ovn.
Bagetid: 17-20 minutter ved 225° (varmluft). Bagetiden afhænger af ovnen.

Mængde

12 madboller med havsalt og rosmarin

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.