Macaroni and cheese
Aftensmad

Macaroni and cheese

Macaroni and cheese
Her i huset bor en meget stor oste-fan! Min ældste søn på 5 år elsker ost og meget gerne smeltet ost. Så da jeg i sidste uge lavede macaroni and cheese, blev han vældig glad. Macaroni and cheese er som navnet antyder amerikansk. Retten består af små macaroni pastaer med hvid sauce over og masser af ost, som blandes sammen og bages i ovnen.

Macaroni and cheese er ikke spor svært at lave, men det er vigtigt at bruge rigeligt af mælk og ost, så det bliver dejlig cremet. Jeg har brugt minimælk, og det fungerede fint, uden at mælkesaucen blev for tynd.

Det hører næppe til i den sunde ende, så vi fik det som tilbehør til kød og en salat.
Så vidt jeg ved, spiser mange amerikanere macaroni and cheese som en ret i sig selv, men jeg er ikke sikker. Måske du ved det?

Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 500 g macaroni pasta
  • 350 g revet cheddar
  • 2 æg
  • 4 dl mælk
  • 2 tsk. groft salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken. 
    I en skål piskes æggene sammen med en gaffel og mælk, salt og peber tilsættes.
     Hæld 1/3 af de kogte paster ned i et stort fad og kom to håndfulde revet ost over. Herefter endnu et lag af pasta og ost (samme mængde) og så de sidste pastaer (gem osten). 
    Hæld blandingen af mælk og æg over og stil fadet i ovnen i 10 minutter på 200 grader varmluft. Kom det sidste ost over og stil fadet i ovnen igen i 20-25 minutter. Retten er færdig når osten er smeltet og har fået en let hård skorpe.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

  • Svar Louise 16. december 2013 at 21:28

    Orv! Det ser nu temmelig lækkert ud. Det må vi prøve at lave en dag. Hvilket kød fik i til?

    Jeg er også ret sikker på at Mac and Cheese er en ret i sig selv i USA. Har altid tænkt at det må være lidt tungt, så god idé med en salat til også :-)

  • Svar Mie 16. december 2013 at 21:34

    Hej Louise
    Tak, vi fik noget så dansk som hakkebøf og en salat til. Salaten regner jeg med, også kommer her på bloggen.
    Jeg var faktisk meget i tvivl om kødet, og hvad der passede til. Men det fungerede nu fint med bøf ;-)
    Fortsat god aften til jer.
    Hilsner fra Mie.

  • Svar Lone 31. oktober 2014 at 18:33

    Lækker opskrift :)
    Og ja da – det kan sagtens spises som selvstændig hovedret! Jeg lavede halv portion – stegte en halv pakke bacon i små-tern i gryden – vendte den kogte pasta i og mælk+æg+al osten – ind i ovnen med sig og bage.
    Det blev super godt!
    Men nok ikke noget, man skal spise hver dag ;)

  • Svar Mie 31. oktober 2014 at 23:35

    Hej Lone

    Tak skal du have.
    Det lyder som en god idé med bacon. Jeg kan forestille mig, at det smager godt, selv om det (som du skriver), nok ikke er noget, man skal spise for ofte ;-)
    Rigtig god weekend.
    Hilsner fra Mie

  • Svar Simon 29. november 2016 at 21:44

    Det må jeg prøve en dag, det lyder for lækkert

    • Svar Mie 30. november 2016 at 09:29

      Tak. Det smager også temmelig godt. Jeg tror, vi snart må have den på madplanen igen :-)

    Skriv din kommentar