Lyserøde mini marengs
Kage og dessert

Lyserøde mini marengs

Små marengs

De er små og fine de her lyserøde mini marengs. De kan både bruges som pynt til is og kager, men de kan også bruges som topping til koldskål. Det sidst nævnte skal jeg bruge dem til i morgen, når vi får gæster på besøg til aftensmad og dessert.

Mini marengsene er super nemme at lave, og de skal kun have et kvarter i ovnen. Jeg har brugt en frysepose til at lave dem med, men man kan også bruge en sprøjtepose med en lille tyl, hvis man gerne vil have marengs med mønster. Jeg har ikke gået så højt op i, om de lige præcis fik helt den samme størrelse, eller om de blev lige runde. Jeg har bare trykket dem ud med fryseposen, og det fungerer ganske nemt og hurtigt.

Se flere tips og læs om holdbarhed under opskriften.

Lyserøde mini marengs

Lyserøde mini marengs

Antal 130 stk.

Ingredienser
 

  • 1 æggehvide
  • 65 g sukker
  • 65 g flormelis
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 1 lille tsk. rød frugtfarve

Sådan gør du
 

  • Kom æggehviden ned i en skål sammen med sukkeret. Pisk det godt sammen med en elpisker. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt. Til sidst blandes frugtfarven i. Det skal ikke piskes – men bare røres forsigtigt rundt med en ske eller dejskraber.
    Kom bagepapir på en plade og tænd ovnen.
    Enten kan der bruges en sprøjtepose med tyl, så marengsene får mønster, men man kan også bruge en almindelige frysepose. Det har jeg gjort til disse mini marengs – på følgende måde.
    Sæt en frysepose ned i et glas og kom marengs-massen ned i posen. Glasset hjælper med at holde posen, så det ikke flyder ved siden af.
    Pres marengs-massen ned i bunden af posen i et ene hjørne og klip et ganske lille hul med en saks. Luk posen med hånden og lav små “marengs-dutter” på bagepapiret.
    Jeg har lavet dem helt små – cirka på størrelse med et lidt stort blåbær.
    De kan godt alle sammen være på en plade, hvis bare laver dem lidt tæt.
    Bagetid: 15 minutter ved 120 grader i midten af ovnen. Hold øje med dem undervejs men uden at åbne for ovnen.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Lyserøde mini marengs
Lyserøde mini marengs

Små marengs i flere farver.

De små marengs kan laves i lige den farve det ønskes. Jeg har brugt en rød frugtfarve til mini lyserøde mini marengs. Men skal du lave en dåbs- eller fødselsdagskage til en dreng, kan du for eksempel bruge grøn eller blå frugtfarve. Sæt de små marengskys i en cirkel rundt langs med kagens kant eller fordelt tilfældigt over kagen.

Fordi de er så små, skal marengsene ikke have mere end 15 minutter i ovnen. Drejer det sig om store eller almindelige størrelse marengs er det en helt anden bagetid.

Holdbarhed på mini marengs.

Jeg har lavet mini marengsene et par dage i forvejen, og det kan man sagtens. De holder sig bedst i en beholder med låg – og helst ikke hverken for varmt eller koldt. Så det bedste er at stille dem i et bryggers eller i køkkenskabet.

Prøv også: Trifli med jordbær | Sarah Bernhardt kager.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

8 Kommentarer

  • Svar Mette 4. april 2018 at 08:37

    Mums – de ser gode ud. Er nybegynder mht. varmluftsovn: er det varmluft, man bager i og kan man evt. bage et par plader fulde ad gangen. Skal de afkøle i ovnen ? der står der nemlig i nogle opskrifter.

    • Svar Mie 4. april 2018 at 09:29

      Hej Mette

      Disse marengs er ikke bagt med varmluft. Jeg havde dem alle på en plade, det kunne godt gå, da jeg satte dem helt tæt. Se mere i opskriften :-)

      De skal ikke afkøle i ovnen.

      Venlig hilsen Mie

  • Svar Vibse 12. september 2019 at 12:40

    Hvor mange pasteuriserede æggehvider skal man bruge?

    • Svar Mie 12. september 2019 at 14:05

      Der skal bruges æggehvide fra et æg. På de pasteuriserede plejer der at stå, hvor mange der er i pr. bæger/flaske. Så må du måle op hvad et æg nogenlunde svarer til :-)

  • Svar Agnete 4. oktober 2020 at 18:30

    Helt fantastiske marengs ❤️ familien elskede dem!! 💕

    • Svar Mie 5. oktober 2020 at 09:28

      Hej Agnete

      Tak for din hilsen – hvor er det skønt at høre :-)

      God mandag.

      Hilsner fra Mie

  • Svar Heidi Bojsen 9. oktober 2021 at 12:30

    Super nem opskrift og super lækre
    Kan man ved den her opskrift tilfører noget smag?

    • Svar Mie 11. oktober 2021 at 13:47

      Det har jeg ikke prøvet, men jeg ved, at man kan få noget jordbær essens. Så kunne du på den måde tilføre smag og farve.

    Skriv din kommentar