Lyserøde mini marengs
Kage og dessert

Lyserøde mini marengs

Lyserøde mini marengs

De er så små og fine de her lyserøde mini marengs. De kan bruges både som pynt til is og lagkager til fødselsdag, men de kan også bruges til koldskål. Det skal jeg bruge dem til i morgen, når vi får gæster til aftensmad og dessert.

Mini marengsene er super nemme at lave, og de skal kun have et kvarter i ovnen. Jeg har brugt en frysepose til at lave dem med, men man kan også bruge en sprøjtepose med en lille tyl, hvis man gerne vil have marengs med mønster. Jeg har ikke gået så højt op i, om de lige præcis fik helt den samme størrelse, eller om de blev lige runde. Jeg har bare trykket dem ud med fryseposen, og det fungerer ganske nemt og hurtigt.

Jeg har lavet mini marengsene et par dage i forvejen, og det kan man sagtens. De holder sig bedst i en beholder med låg – og helst ikke hverken for varmt eller koldt. Så det bedste er at stille dem i et bryggers eller i køkkenskabet.

Lyserøde mini marengs

Lyserøde mini marengs

Lyserøde mini marengs

Antal 130 stk.

Ingredienser

  • 1 æggehvide
  • 65 g sukker
  • 65 g flormelis
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 1 lille tsk. rød frugtfarve

Sådan gør du

  • Kom æggehviden ned i en skål sammen med sukkeret. Pisk det godt sammen med en elpisker. Det skal være helt hvidt og stift og kunne “sidde fast”, hvis skålen vendes nedad. Tilsæt citronsaft og vend det forsigtigt rundt. Sigt flormelis ned i marengs-massen og vend også det forsigtigt rundt. Til sidst blandes frugtfarven i. Det skal ikke piskes – men bare røres forsigtigt rundt med en ske eller dejskraber.
    Kom bagepapir på en plade og tænd ovnen.
    Enten kan der bruges en sprøjtepose med tyl, så marengsene får mønster, men man kan også bruge en almindelige frysepose. Det har jeg gjort til disse mini marengs – på følgende måde.
    Sæt en frysepose ned i et glas og kom marengs-massen ned i posen. Glasset hjælper med at holde posen, så det ikke flyder ved siden af.
    Pres marengs-massen ned i bunden af posen i et ene hjørne og klip et ganske lille hul med en saks. Luk posen med hånden og lav små “marengs-dutter” på bagepapiret.
    Jeg har lavet dem helt små – cirka på størrelse med et lidt stort blåbær.
    De kan godt alle sammen være på en plade, hvis bare laver dem lidt tæt.
    Bagetid: 15 minutter ved 120 grader i midten af ovnen. Hold øje med dem undervejs men uden at åbne for ovnen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Mette 4. april 2018 at 08:37

    Mums – de ser gode ud. Er nybegynder mht. varmluftsovn: er det varmluft, man bager i og kan man evt. bage et par plader fulde ad gangen. Skal de afkøle i ovnen ? der står der nemlig i nogle opskrifter.

    • Svar Mie 4. april 2018 at 09:29

      Hej Mette

      Disse marengs er ikke bagt med varmluft. Jeg havde dem alle på en plade, det kunne godt gå, da jeg satte dem helt tæt. Se mere i opskriften :-)

      De skal ikke afkøle i ovnen.

      Venlig hilsen Mie

  • Svar Vibse 12. september 2019 at 12:40

    Hvor mange pasteuriserede æggehvider skal man bruge?

    • Svar Mie 12. september 2019 at 14:05

      Der skal bruges æggehvide fra et æg. På de pasteuriserede plejer der at stå, hvor mange der er i pr. bæger/flaske. Så må du måle op hvad et æg nogenlunde svarer til :-)

    Skriv din kommentar