Lynstegt spidskål opskrift
Aftensmad

Lynstegt spidskål

Lynstegt spidskål opskrift

Lynstegt spidskål – nem og god opskrift på stegt spidskål.

Det er nemt at lave stegt spidskål og kål på panden. Kålen skæres i tynde strimler og lynsteges i lidt smør eller olie og drysses derefter med havsalt. Så har du nemt, lækkert og sundt tilbehør til aftensmaden. Lynstegt spidskål kan spises som tilbehør til frikadeller, hakkebøffer, fisk eller som her en gryderet med kylling og paprika.

Det er lige sæson for spidskål og dejlige lune efterårsretter. Her hjemme er vi egentlig ikke så gode til at spise kål, og jeg kunne godt tænke mig, at det var noget vi fik oftere. Kål mætter så godt, kan tilberedes på mange måder og så er det jo rigtig sundt. Desværre er Malte ikke begejstret for kål, og generelt kan begge drenge bedst lide rå grøntsager. Vi må se, om vi ikke kan få øvet lidt mere på kål og retter med kål hen over vinteren ;-)

Sådan laver du smørstegt spidskål.

Denne her gang fik vi stegt kål. Det er simpelthen bare stegt på panden i et par minutter i lidt smør, og så er der drysset havsalt hen over. Meget simpelt, nemt og lækkert! Jeg kan godt lide spidskål rå som de her spidskålswraps med oksekød og dip, men det smager virkelig også godt stegt på panden. Sammen med den lynstegte spidskål, fik vi ris og en gryderet med kylling. Opskriften på grydenretten med kylling og paprika kan I se her.

Du kan også lave hel spidskål på panden som i denne opskrift smørstegt spidskål med flagesalt. Her har jeg skåret et helt spidskål over på midten og tilberedt det på panden.
Det smager faktisk også super lækkert. Jeg kan godt lide, når det bliver en anelse mørkt og sprødt.

Rigtig god weekend til jer alle!

Lynstegt spidskål - nem opskrift
Lynstegt spidskål opskrift

Lynstegt spidskål

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort spidskål
  • 1-1,5 tsk. havsalt
  • Smør eller olie til stegning

Sådan gør du

  • Tag de yderste blade af spidskålen hvis de ikke er gode og skær roden fra.
    Skær kålen i strimler og vask den i en sigte. Lad spidskålen stå lidt i sigten så vandet drypper fra.
    Kom lidt smør eller olie på en stor pande og varm panden op på højeste varme.
    Hæld spidskålen ud på panden og vend det godt rundt med en paletkniv i et par minutter.
    Kålen svinder ind, så efter kort tid kan der godt være mere på panden.
    Når spidskålen er klar og har en tydelig grøn farve, er det færdigt. Drys havsalt over kålen og vend det rundt et par gange inden det serveres.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Wanda 9. september 2017 at 08:20

    Ja spidskål smager ret godt på din måde, men i lidt længere tid i en wook er også godt. :)

    • Svar Mie 11. september 2017 at 09:30

      Det lyder også lækkert :-)

    Skriv din kommentar