hvidløgssmør
Frokost

Luksus toast med hvidløgssmør

hvidløgssmør

Jeg kom pludselig i tanke om, at jeg da aldrig havde fået delt denne opskrift på luksus toast med hvidløgssmør. Det er toast som William og jeg lavede sammen, da han havde hjemmeskole. Vi lavede også disse toast med skinke, ost og bløde løg. En slags gourmet toast med sennep i.

De her toast med hvidløgssmør er nok noget mere børnevenlige, men alligevel var det den anden variant som William bedst kunne lide. Jeg kunne nu ret godt lide dem her, og må sige at toast og smør med hvidløg er en temmelig god kombination.

Den bedste ost til toast.

Jeg har brugt en hvid mild cheddar til min luksus toast med hvidløgssmør. Gouda er også god til toast, da den smelter nemt. Vi bruger begge typer, når vi laver toast og egentlig er der ikke så meget ost, som jeg ikke bryder mig om.

Læs videre under opskriften. Der finder du flere tips til opskriften.

Luksus toast med hvidløgssmør

Antal 2 stk.

Ingredienser

 • 4 skiver god franskbrød fx et ciabattabrød
 • 2-3 skiver cheddar fx. hvid mild cheddar
 • 2-3 skiver tynd skinke fx. italiensk prosciutto cotto
 • Hvidløgssmør

Hvidløgssmør

 • 250 g blødt smør
 • 1,5 fed presset hvidløg
 • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

 • Hvidløgssmør: (laves i god tid)
  Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt ved stuetemperatur. Bland presset hvidløg og flagesalt i smørret og rør det godt sammen.
  Læg smørret på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse. Snor enderne og kom smørret i fryseren.
  Lad hvidløgssmørret ligge i fryseren i en times tid eller kom det i køleskabet i længere tid. Hvidløgssmørret kan sagtens laves dagen i forvejen og spises over et par dage. Der bliver en stor portion, så der er en god rest tilbage.
  Toast:
  Skær brødet så du har fire skiver.
  Smør hvidløgssmør på to af stykkerne. Læg ost og skinke på hvert stykke brød.
  Luk brødene sammen, så du får to toast.
  Varm en toaster op og kom lidt mere smør på ydersiden af brødene inden de kommes i maskinen. Grill dem til de er gyldne og lækre.
Luksus toast
Luksus toast med hvidløgssmør
Toast

Toast til aftensmad.

Jeg tænker, at de her lækre toast vil være gode som nem aftensmad på en af de varme sommerdage eller til frokost i vores sommerferie. Jeg har brugt et godt ciabattabrød fra bageren, italiensk skinke og en hvid mild økologisk cheddar. Du kan også bruge franskbrød til toastene eller hvilke brød, du synes bedst om.

Hvidløgssmør til toast.

Jeg lavede en hel rulle / portion hvidløgssmør. Så havde vi ekstra til de kommende dage. Men det kan også godt fryses. Jeg plejer, at rulle smørret ind i et stykke bagepapir som jeg snor i begge ender og så i fryseren med det.

Tag smørret ud et par minutter før det skal bruges (afhængig af vejret), så det når at blive lidt blødt.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar