En rigtig god opskrift på frikadellefars som giver luftige frikadeller.
Jeg synes ofte, at hjemmelavede frikadeller kan blive for kompakte og faste i konsistensen. Det er de aldrig, dem vi køber hos slagteren, de er altid luftige og bløde. Sådan som jeg allerbedst kan lide dem! Nu har jeg fået et godt fif til, hvordan jeg selv kan få luftige frikadeller. Ved at tilsætte danskvand får frikadellerne lige den lette konsistens, som jeg har efterspurgt. Jeg fik også at vide at bagepulver kunne tilsættes i farsen, så jeg brugte begge dele.
Resultatet blev godt – rigtig godt endda. Store lækre og luftige frikadeller. Begge børnene spiste løs, og især Malte som generelt er ret glad for kød. Der er brugt et helt kilo svinekød i opskriften, og det kommer der 18-20 store frikadeller ud af. Hvis du laver en lige så stor portion, kan du eventuelt gemme dem, som i ikke får spist til madpakken eller komme dem i fryseren. Jeg gemte dem, som vi havde tilovers i køleskabet, og de blev spist til frokost og som mellemmåltid. “Må jeg få en hånddelle?”, sagde William om eftermiddagen. Det er et lidt sjovt udtryk synes jeg, og ikke et vi har lært ham. Så måske er det noget han har hørt hos mormor eller i børnehaven.
Har du prøvet min opskrift på frikadeller? :-)
Så må du meget gerne skrive en kommentar nederst i opskriften. Du er selvfølgelig også velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål til opskriften.
Flere madopskrifter på frikadeller:
Børnevenlige frikadeller – uden løg (stykker af løg)
Frikadeller med rosmarin – en anderledes men god frikadelle
Kyllingefrikadeller i ovn – lavet med kyllingefars og tilsat grøntsager

Luftige frikadeller
Ingredienser
- 1 kg hakket svinekød
- 2 æg
- 1 fed hvidløg eller et løg
- 1 tsk. bagepulver
- 8 spsk. mel
- 2 dl danskvand
- Salt og peber
- Smør til at stege i
Sådan gør du
- Rør kødet sammen med æggene med en elpisker. Tilsæt presset hvidløg eller et finthakket løg. Kom også bagepulver og mel ned i farsen og rør det sammen.Tilsæt salt og peber og til sidst hældes danskvand i lidt af gangen, imens farsen piskes sammen. Sæt farsen på køl i en halv times tid inden frikadellerne steges på panden i smør.
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
15 Kommentarer
Sikke et smart fif med danskvand!
Det må afprøves snart!!
Hej Line
Ja, super smart ik :-) En let måde at gøre frikadellerne luftige og lækre.
Fortsat god søndag.
Hilsner fra Mie
Kæmpe fan – tak for tippet :) lavede det med kødboller I et ildfast fad
Dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Rigtig godt nytår.
[…] med, at jeg stod i køkkenet hele fredagen og igen om aftnen. Jeg skulle nemlig både lave disse luftige frikadeller og burgerboller til fødelsdagen. Og derudover lavede jeg også ostechips og coleslaw om […]
Lavede dem i går og det er første gang i mine 40 år jeg har lavet velsmagende frikadeller. Dem har jeg aldrig haft succes med før !
Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg synes jo også, at de er ret gode, men det allerbedste er at høre, når andre også synes det :-)
Det smagte rigtig godt. Vi brugte dobbelt op af løg, og krydrede med timian, paprika og koriander. Rigtig dejligt.
Dejligt at I kunne bruge opskriften og smage dem til som ønsket :-)
Rigtig god sommer.
Jeg har lavet dem flere gange de er rigtig gode.
Jeg tager halvdel mel og havregryn og 1/2 tsk. Allehånde
Skønt at opskriften kan bruges og tak for tippet med allehånde.
Godt nytår.
Det er bare den bedste opskrift på deller,jeg har lavet dem flere gange
Tak for din søde tilbagemelding. Dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Hilsner fra Mie
Super dejlige frikadeller, jeg er dog altid i tvivl om hvor meget salt der skal i.
Hvor meget bruger du ?
Dejligt at du kan bruge opskriften :-)
Jeg plejer, at bruge cirka 1 teske groft salt pr. 500 gram. Dvs. 2 teskeer i denne opskrift. Hvis du godt kan lide dem lidt “salte”, kan du tilsætte en halv teske ekstra.