Luftig omelet med ost
Morgenmad

Luftig omelet med ost

Luftig omelet med ost

Jeg følger med i flere madprogrammer i tv, og jeg synes, det er skønt at få en masse ny inspiration og tips til madlavning. Jeg har lange liste over retter, som jeg godt kunne tænke mig at lave både på min computer og på telefonen. Det kan både være billeder som jeg har gemt, ingredienser som jeg har skrevet ned eller blot et par noter. Så kigger jeg listen igennem, når jeg har brug for ny inspiration eller ikke lige ved, hvad vi skal have til aftensmad.

Forleden dag så jeg i tv, hvordan Jamie Oliver lavede omelet, og det så simpelthen SÅ lækkert ud. Det er ikke fordi, der blev brugt nogle andre ingredienser, end dem jeg bruger til omelet. Men den blev tilberedt på en anden måde, så den blev blød og luftig. Jeg prøvede det af i weekenden, hvor jeg lavede en lækker sund morgenmad med luftig omelet med ost og friskpresset juice til Søren og mig. Det var virkelig godt og bestemt ikke sidste gang, at jeg vil tilberede omelet på denne måde.

Luftig omelet med ost

Luftig omelet med ost

En god og sund start på dagen med omelet og hjemmelavet juice

Luftig omelet med ost

Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 æg
  • Smør eller olie
  • 15-20 g parmesan eller mozzarella
  • Salt og peber

Pynt:

  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen i en lille skål med en gaffel og riv osten, så den står klar. Varm en stor pande med lidt smør eller olie på. Først når panden er helt varm hældes æggeblandingen ud på panden. Vip panden så æggene fordeles helt ensartet og tyndt som en pandekage. Lad omeletten stege ganske kort tid og tag panden af varmen så snart der ikke er mere flydende æg at se – omeletten skal ikke vendes.
    Når panden er taget af varmen drysses med revet parmesan eller mozzarella. Luk omeletten sammen med en paletkniv eller gaffel ved at vippe siderne ind på midten, så der dannes mange små lag og osten smelter. Drys med salt, peber og brøndkarse inden servering.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar