Low carb sandwich-kager
Kage og dessert

Low carb sandwich-kager

Low carb sandwich-kager

Jeg eksperimenterer stadig med low carb kager og kager uden sukker. I sidste uge lavede jeg disse low carb sandwich-kager, som består af en kakaobund og top med vaniljeskum i midten. Jeg forsøgte at få dem til at ligne de der sandwich is man kan købe og med smag som en flødeskumskage. Jeg synes, de blev gode og er et udmærket alternativ til kager med sukker i. Om de smager som almindelige kager? Nej det gør de ikke, og der må jeg altså sige, at det har jeg endnu ikke stødt på nogen sukkerfri kager der gør. Men som en lowcarb kage eller sukkerfri kage, der synes jeg, at de er gode.

Jeg lavede kagerne forholdsvis store, og jeg kunne kun spise en af dem. Resten har jeg prøvet at fryse. Jeg ved ikke om de klasker helt sammen, når de bliver tøet op – men nu forsøger jeg. Når jeg ved om de er fryseegnet, kommer jeg med en melding under opskriften.

To andre bud på low carb kage og dessert drømmekage uden mel og sukker eller disse bananpandekager uden mel og sukker.  

Low carb sandwich-kager

Opskrift på low carb sandwich-kager

3 æg
85 g smøreost naturel
0,5 tsk bagepulver
1 spsk kakao
3 tsk Multisød eller anden sødemiddel
0,5 tsk vaniljepulver

250 ml madlavningsfløde (egnet til piskning) eller piskefløde
0,5 tsk vaniljepulver
1 tsk Multisød

Fremgangsmåde

Del æggene i to skåle, så du har blommerne i den ene skål og hviderne i den anden. Pisk hviderne stive med en elpisker. De skal være pisket så grundigt, at du kan vende skålen uden at skummet falder ud. Tilsæt flødeost og bagepulver i skålen med blommerne og rør det sammen. Hæld blandingen over i de pisket æggehvider og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Kom kakao, sødemiddel og vaniljepulver ned i kagedejen og rør det forsigtigt rundt.

På en plade med bagepapir laves 8 runde klatter ud af dejen.
Bagetid: 20-25 minutter ved 150°.

Imens kagerne køles af, piskes fløden til flødeskum og blandes med vaniljepulver og sødemiddel. På 4 af kagerne sprøjtes flødeskum ud med en sprøjtepose og de 4 andre kage-toppe lægges øverst.

Mængde

4 low carb sandwich-kager

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar