Low carb madpandekager
Brød og boller

Low carb madpandekager

Low carb madpandekager

I hverdagene hvor vi (voksne) ikke spiser kulhydrater i form af brød, pasta, ris og så videre, prøver jeg at finde på low carb alternativer. Denne aften blev det til low carb madpandekager, som vi fik sammen med hakket oksekød, der var blandet med paprika, ost og grøntsager.

Madpandekagerne er lavet ud af sesammel i stedet for almindelig hvedemel. Sesammel er glutenfrit og ligner hvedemel men har et højt indhold af fibre og protein.
Til sammenligning har denne sesammel et indhold af protein på 46% og hvedemel cirka 10-11%. Sesammel kan bruges i brød, boller, kager og meget mere.

Jeg plejer at koge lidt pasta eller ris til børnene eller smøre rugbrød til dem, så de får det tilbehør, som de plejer til maden. Udover det får de det kød og grøntsager, som vi får. Men det er lidt sjovt, for hver gang vi har fået low carb burgerboller, ostebrød eller lignende, så vil de altid smage eller have det samme som os. Det får de selvfølgelig lov til, og jeg synes det skønt, at de har mod på at smage nye ting. Det er ikke altid, at det falder i deres smag, men det er ok. Bare det at turde smage, synes jeg er flot. Det ved jeg, at jeg ikke var så god til som barn.

Her kan du finde inspiration og se flere af mine low carb opskrifter.

Low carb madpandekager

Opskrift på low carb madpandekager

2 dl vand
2 æg
2 spsk olivenolie
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk groft salt
2 dl sesammel
Olie til stegning

Fremgangsmåde

Pisk æg og vand sammen med et piskeris i en skål. Tilsæt olivenolie, bagepulver og salt og rør det hele sammen. Til sidst kommes sesammelet i og ingredienserne piskes grundigt sammen med piskeriset. Sæt dejen i køleskabet i en halv times tid.

Varm en pande med olie op. Jeg har brugt en pandekagepande for at få pandekagerne tynde. Kom dej ud på panden og steg pandekagerne på begge sider i et par minutter.

Mængde

6-8 low carb madpandekager

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar